Rugpjūtis 2015
Saulė teka 05:59, leidžiasi 20:45, d. ilgumas 14.46
Jaunatis (pilnėja)
4 mėnulio diena
Šiandien 9°C / 18°C, debesuota
Rytoj 9°C / 20°C, mažai debesuota
19
TREČIADIENIS
Emilija Argaudas Tolvina Boleslovas Balys
Pasaulinė fotografijos diena
Viena ranka glosto, kita peša
Liūtas (07.23-08.22) - Ožka - 231 / 34
------------------------------------------------------
Į „rašyk“ dienoraštį:
2015-08-19 07:54
Iš pasilabinimo su Kęstučiu.
tictac_it:
Tvarkoj, prasmė aiški , kalbėjimo kiek padauginta - rusenančios smilkstančios - juk sinonimai bemaž, visokie ten jungtukai ir irgi - ne ypač reikalingi ... 4
Aš:
Kęstut, matematiką, o ypatingiau (man) jos atšaką trigonometriją JAU SENIAI SENIAI supratau kaip poeziją. Tačiau atėjo lemtas laikas atsiTOLINTI nuo jos, o vis tik įsitikinęs, kad ir trigonometrijoje žmogaus sielai poezijos nemažiau, kaip RAŠYKUOSE. Tik KRITIKŲ, kaip suprantu, JI LYG IR NEPRIPAŽINTA, taigi matematikos poezija, nes (kad ir trigonometrija) jiems nežinoma, nepaisant kad YRA... Ot, ir kriukis baigtas..
O jeigu dar toliau, tai ji be SIMPATIJŲ ar ANTIPATIJŲ, ji kaip 2x2. Nepyk, bet anai poezijai jau seniai kritikų neriekia.
Ar neatrodo tau, kad ne tuo užsiimi?
Rašyk. O savo tokį „verslą“ palik Motiejui, VRidei ir... ir... ir... Tegu.
Žinau, kad nuo tokių žodžių „priplotas“ būsiu, bet... vis tiek dar stengsiuosi prisikelti.
tictac_it
Nesupaprastink taip (lyg išsisukinėtum) Pranai. Apie jokias matematikas aš negalvoju, jokiais vadovėliais netikiu Bet pasikuisti po svetimas mintis kažkaip tai išreikštas - argi nuodėmė ? Tai ir naudinga kartais, sako - nuo Alcheimerio sindromo gydo. Pats, va, Senekos laiškus skaitinėjai, ai ir ne tik juos - o juk tai irgi "vadovėlis" . Tavo pamąstymai - irgi būna "kaip vadovėlyje" kai kada, gerai tik, kad tu į visus "mokinių atsakymus" tik penketus rašai ... na o aš dažnai "kuolus" - gal atsvarai
Aš
Aš tiek daug nenorėjau pasakyti, tik kad ir matematikoje yra poezijos. Ir turbūt visur, kad ir staliaus darbe, o tu, Kęstuti, net kryptelėti neleidi:
- rusenančios, smilkstančios - juk sinonimai bemaž, visokie ten jungtukai ir irgi - ne ypač reikalingi.
Aš nesakau, ar reikalingi jie ar ne, bet leidžiu jiems būti atokiau matematikos ir jos formulių.
Ir dar, mano galva, labai svarbu tekstą perskaityti taip, kaip jį perskaito jo autorius. Manau, kad tai neįmanoma. Prisimenu L. Noreiką: tekstą perskaito taip, kad Just. Marcinkevičius pajuokauja, kad, girdi, tik dabar supratęs, kokį eilėraštį parašęs.
Tačiau tiek to. Baikim. Matyt, darom kiekvienas tai, ką mokam. Aukščiau bambos neiššoksim. Kita vertus, o kam to reikia?
Būk drūtas.
P.s: Tik būk žmogus ir nepagalvok, kad aš ginu save, neleidžiu į save parodyti pirštu ar kažkaip kitaip pretenzijas, nepasitenkinimą reiškiu. Puikus esi Žmogus ir tą žinome tiktai Tu ir Aš.