Ir velnias turi viršininką
Liepa 2012
teka 05:18
leidžiasi 21:32
ilgumas 16.14
Priešpilnis
7 mėnulio diena
Šiandien 15°C / 27°C, lietus
Rytoj 17°C / 28°C, mažai debesuota
26
KETVIRTADIENIS
Joakimas Ona Daugintas Eigirdė Jokimas
Šv. Ona ir šv. Joakimas, Pabaigtuvės
Liūtas Drakonas 208 / 30
Raidės šventėje
Net akiniai jau sunkiai Raidę gaudo,
Tačiau šią dieną* gyvenu be jų -
Rasos lašelyje mažulė puotą kelia
Prie tūkstančio jos pagiedotų kūrinių.
Kiek nemažai svečių!
Bažnyčioje netilptų.
Ir gera, kad visi maži...
Šventa Ona ir Šventas Joakimas
Atrodo netgi ne šventi;
Tiesiog – žmona ir vyras
Iš ryto debesėlio vyną geria,
Na, ir visi kiti
Be ordinų, be būsimų paminklų,
Rasos lašelyje kaip taurės skamba.
Skambu ir aš,
Nes kas daugiau belieka?
– Raidele, ačiū tau...
Tik per tave gebu sutirpt į Nieką
Ar net pakeisti Dievą danguje.
-------------------------------
* Ž. Ž. pasirodė mano 1000 rašinys.
2012-07-26 08:07
Eilės
Ražas Parašė komentarų: 730 2012-07-26 - 21:28:45
visagalybės šventėje nuoširdus, Pranuci, būk vis dar ne Nieku, aišku, vis dar ne Dievu
Barabas Parašė komentarų: 4466 2012-07-26 - 16:28:16
už paskutines dvi eilutes galima tamsta ir ant rankų panešioti
puikuma
Lailiumokė Parašė komentarų: 738 2012-07-26 - 11:30:29
Šilti apkabinimai tokioj prasmingoj šventėj
Ir daug daug raidelių !
juodvarnis Parašė komentarų: 415 2012-07-26 - 10:34:42
Norėjau daugiau parašyti, bet čia ne sveikinimų koncertas.Su jubiliejum. Duokdie nepaskutiniu.
kaip lietus Parašė komentarų: 5508 2012-07-26 - 08:28:19
Na, gi tokrai jubiliejinis. Būk!
klevas Parašė komentarų: 1835 2012-07-26 - 08:22:36
Neaprėpiama platybė rasos lašelyje.
daliuteisk Parašė komentarų: 868 2012-07-26 - 08:19:39
Tegu dar ilgai būna linksma Raidės šventėje.
Su 1000 - tuoju kūriniu Žalioj žolėj, Pranai!
aurin (Taurija)
Gražiai apdainuota šventė. Ir Švč.Mergelės Marijos tėvai.Talpus mintimi, puikus. Sveikinimai:)
2012-07-26 15:15 Šnekorius
.
aurin
Gražiai apdainuota šventė. Ir Švč.Mergelės Marijos tėvai.Talpus mintimi, puikus. Sveikinimai:)
2012-07-26 15:15 Šnekorius
Nuoširdžiausi sveikinimai, mielas Pranuci.
2012-07-26 10:13 Sakalėlė
Puikiai, Praneli, gražios Jums vasarėlės.
2012-07-26 09:38 Senamadžius
Akiniai kaip katinai raides gaudo,
Tačiau - gyvenu be jų
ir linkiu parašyti
dar du tūkstančius kūrinių.
Pasakysiu tiesiai, šviesiai -
SVEIKINU.
===================
Iš Susirašinėjimų:
Emvvilkke
Išeinu >Pranel. ne man šitie žaidimukai. Išaugau seniai iš jų.
2012-07-25 21:27
Pranas:
Aš nelinkėsiu tau, Ema, išėjimo, nors žinau, kad ir kur benueitumei, vis tiek būsi poetė. Na, iš tikrųjų, kam dėl kelių išeiti, paliekant visumoje gerą, mielą publiką, kuri tau linki tik gero. Kam?
Vargu ar kas daugiau čia sulaukė pačių blogiausių vertinimų, kaip aš. Štai ir šis, paskutinis mano eilėraštis, irgi daužtas administratoriaus ar kritiko kuolu. Aš net nebandau sureaguoti - čia yra keli niekšingi žmonės, kuriuos vadinu erkėmis: rašo patį blogiausia vertinimą, bet nepasirašo. Man tai pats, pats, pats blogiausias dalykas, kas gali būti žmoguje. Jų reikėtų gailėtis, bet - ne, nesigailiu, o piktai, kaip sakiau, vadinu erkėmis...
Jie ir kitur gyvenime tokie. Ir, beje, jų visur yra.
Na, tai ką padarysi, kad tokie esame - kiekvienoje didesnėje bendruomenėje su erkėmis?
Bet kartu tai yra ir pamąstymų šaltinis. O sau pasižadėjau, kad dėl jų aš tikrai savo noru neišeisiu.
Pagalvok apie tai, nes, kaip suprantu, tavo išėjimo priežastys gerokai menkesnės.
O aš irgi galvoju, bet apie visai kitą dalyką: man trūksta vieno kūrinėlio, kuris paliktas Ž.Ž, taps 1000. Tikiu, jog ateis dienai, kad taip atsitiks ir Rašyke.
Čia yra daug žmonių, kuriuos labai gerbiu, nors kai kurie jų to net nežino
Emvvilkke
Ačiū už šilumą -aš turbūt jos ir ieškau šiam išgedusiam laike:) Nesu,Pranuk, poete-esu tik kartais parašantis žmogus,kuris " išsilieja" .
Niekad nemėgau tokių rašeivų,kurie pagimdo kokia eilutę-paskui užsirašo, vėliau konstruoja, tupi su žodynais, remiasi kitų poetų įvairia medžiaga ,kad ir schemomis, nuomone apie poeziją,stengiasi sekti kokia kryptimi, ne man -man ten sirpo prisirpo žaizdelė, aš ją išsispjaudau. Sieliškai. O nete -pasibūnu. Bet sunkiai gebu prisitaikyti prie to nenormalaus ,kas čia vyksta. Nepriima organizmas. Nieko negaliu padaryti, pati profesija išmokė į vertinimą įdėti sielą. daryti tai itin atsakingai,nes už jų -žmogus, asmenybė, išmokė kritiką pasakyti subtiliai ir taktiškai.
O kam nervintis?
2012-07-26 09:11
Emvvilkke
ir ta užknisanti "brolija" .Kreipėsi į Ūlą -atveri jos nors vieną akį, o ji sako viskas gerai, aš erkes dievinu(pasitikiu) ,o tu skundikė.
Tai į ką kreiptis? Jeigu policijos viršininkas korumpuotas?
2012-07-26 09:15
Pranas
Suprantu tave, Ema, bet, matyt, reikia įsisąmoninti, kad didesniame kolektyve visiems geras nebūsi. Bet ir nereikia. Na, o su malonumu niekinančių kitą, visuomet irgi atsiranda. Te nepadeda, kaip sakoma, jiems Dievas, bet paramos jie visuomet turės, nes šėtonas taip pat galingas ir nė kartą dėl dangaus pešėsi ir su Dievu, neretai laimėdamas. Ir visai nesvarbu kokiu jis vardu besivadintų - Pranno, Ūlos ar Emos.
Būk stipri!
Emvvilkke
Kartais pavydžiu religingiems žmonėms-jie ramiai visa ką gali suveersti- dievui,angelui ar angelui -ir ramu:) O aš manau ,žmogus atsako pats už tokį,koks yra:) Būkit.
Būnu ŽŽ ,būnu socialiniuose puslapiuose,turiu blogus. Ir šiaip -turiu kur papublikuoti,jei poreikis bus - o kiaulėms perlus apšikti -neduosiu. Čia aišku kiek emociškai metaforiškai hiperbalizuotai
2012-07-26 10:15
Pranas
Netrukdysiu.
Žinau, kur rasti, net jeigu ir išeitumei iš čia.
Sėkmės linkiu.
2012-07-26 13:26
Emvvilkke
Tai aišku:) Už keturių dienų turėčuia dingti:) O kol kas-tetyčiojasi, įmesiu dar kokį
2012-07-26 13:52