Trys pelėdos

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Trys pelėdos » Pakeliui į 75! (jubiliejų) » Įvadiniai užrašai: dar nearti...

Įvadiniai užrašai: dar nearti...

Сообщений 41 страница 50 из 184

41

Liežuvis skaudesnis už botagą

Liepa 2012
  teka 05:15
leidžiasi 21:35
ilgumas 16.20

Jaunatis (pilnėja)
5 mėnulio diena

Šiandien 12°C / 23°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 15°C / 25°C, mažai debesuota

24
ANTRADIENIS

Kristina Kristoforas Kunigunda Dargvilas Dargvilė Kristupas
Liūtas - Drakonas -  206 / 30

Iš Susirašijimų:

Bru_ 
Sveikas gyvas, kaip laikais? Ar matei į kokią koronę mane rašyko piliečiai įvėlė? :)
2012-07-24 19:21

Pranas 
Laikausi sunkiai.
Buvau priverstas užsiimti sode komunistine statyba, tai dar tik pradžia, o jau visus šonkaulius sopa...
Neduok die seniui maišyti cementą, bet  va...
O pats apie kokią koronę kalbi? Paskutinį kūrinį dar vakar perskaičiau ir kiek tų komentarų, taip pat... Va dabar ir  tavo - išeinu. Nebūk toks  nuolankus tiems išėjimams. Jeigu atrodo, kad darai tai, kas reikia daryti, tai ir  daryk, be  visokių " IŠEINU".
Bet tu gal apie ką kitą?
2012-07-24 21:34

Bru_ 
Nu ot laikai atėjo ant svieto atleisk, bet ne tokiam seniui, kaip tu cementą maišyt. Svieto pabaiga. Suprantu ant malonumo nugarą palankstyt, gėlę pasodint, o čia... Nu tausok save, Pranai.
2012-07-24 21:38

Pranas 
Betgi kokios koronės tave ištiko?
Kad tavo supratimai ne  visiems patinka?
Tai jų reikalas, o tavo reikalas  savęs neišduoti...  Esi Gabrielius ir pasilik juo.
2012-07-24 21:43

Dienoraštis   
2012-07-20 14:29
Išeinu,
kadangi reabilituot savo gero (blogo) vardo nesitikiu,
jei net administracija mano atžvilgiu
sudaro išskirtines sąlygas
ir leidžia įžeidinėti (dėl kažkokio kūrinio).

0

42

Darbas - ne vilkas, miškan nepabėgs

Liepa 2012
  teka 05:16
leidžiasi 21:33
ilgumas 16.17

Jaunatis (pilnėja)
6 mėnulio diena

Šiandien 15°C / 25°C, giedra
Rytoj 16°C / 25°C, giedra

25
TREČIADIENIS

Jokūbas Kargaudas Aušrinė Kristoforas Kristupas

Jokūbinės, Nuobaigos
Liūtas - Drakonas - 207 / 30

Po visą būtį...

Tu nesisergėki manęs, bičiuli,
Juk viso labo begalybėj pamestas esu.
Tokius kaip aš
Gyvybė ir mirtis
Po visą įvairiovės būtį blaško
Ir negraudu,
Kad panašiai kaip skruzdžių
Neskaičiuoja...

O kai girdžiu,
Kad mano protėviai beždžionėm buvę,
Žemai nusilenkiu, nukeldamas kepurę:
Kokia veržli kūrybinė dvasia!
Sutvėrė žmogų iš lazdos,
Tačiau beždžionėmis išliko.

Tu nesibaiminki manęs, bičiuli.
Iš to žmogaus, kur protėviai sukūrė,
Išėjome visi.
Tik pamąstyk, kiek mūsų daug
Gyvybė ir mirtis
Po būtį begalinę blaško
Ir nesvarbu, kaip kategorijomis surikiuoti.
Šiandieną parašiau tau kaip vagis,
O vakar prie altoriaus kunigu buvau,
Rytoj  bandysiu būt prezidentu,
Kad dekretu išleisčiau iš kalėjimų visus
Arba raiškiau pasakius – save patį.

2012-07-25 00:06:56
Pelėda

fizrukė Parašė komentarų: 1305 2012-07-25 17:03:08 
na, pelėduk, prasmingai čia save įkalinot 

Lailiumokė Parašė komentarų: 730 2012-07-25 12:18:33 
Tikrai geras... savęs išlaisvinimas 

Barabas Parašė komentarų: 4462 2012-07-25 10:14:25 
geras darbas
viduriukas toks ironiškas ir pabaiga
man labiausiai pirmas posmas patiko

2012-07-25 01:48 vienas toks pats sau 
Tvarkingas rimavimas,  ir patogi skaityti struktūra - malonu akiai.

2012-07-25 00:16 Tom Kom Potas 
Patiko ta kūrybinė dvasia. "Sutvėrė žmogų iš lazdos, tačiau beždžionėmis paliko...". Kažkodėl kartais aplanko mintis, kad tikrosios beždionės humaniškesnės už tas kur lazda moka mosikuoti... Paskutinis stulpelis, manau kiek atitrūkęs nuo pirmųjų, tačiau jo idėja apie socialinės atskirties naikinimą - graži.

Iš Susirašijimų:

daliuteisk
2012-07-25 00:53:57 - [Trinti] - [Atsakyti]
Labas rytas, Pranai
Po pusiaunakčio, nesimiega. Išklausiau Kazio Bradūno eiles, perskaičiau neseniai atsiradusį tavąjį. Pavydžiu jum abiem - tokie protingi, žinot ką ir kaip rašyti... Tik aš vis ne kaip svieto žmonės. ŽŽ sutrikusi, nežino ką pasakyti, tik Tu, numanydamas galimą mano reakciją iš anksto palaikai mane moraliai. Būk tikras draugas, pasakyk atvirai, ar tokie mano tekstai nėra savižudybė? Liautis piktinus mažutėlius? Nelengva man nešti save - kaip kuprą.
O su statybom nejuokauk, nesiteisink skausmais jausmais - patikrinsiu. Tik skubėti nėra kur, juk pastatysi jei ne šįmet - kitąmet.

Aš:
Labas.
Tavo tekstai, Dalija, geri, paperka ne tik rašymo maniera, t. yra geru rašymu, kuomet ir sklandu, ir sakiniai netušti, o lyg išskobti iš žmogaus gyvenimo. Jie vertingi tiesa, po kuria  vaikšto įvairaus  tipo žmonės - geri, geresni ir gal net negeri, bet jie realūs ir gyventi tenka visiems mums kartu. Aš sakau nesipigindamas - gerai rašai, protingai rašai, nepristingdama  ne tik gebėjimo, bet ir drąsos. Ką iš čia ir ten  esu skaitęs, neužtikau, kad kas  būtų parašęs geriau, kaip šis, dešimtasis.  Apie kitus nekalbu, nes juos jau apmiršęs, bet jie suformavo supratimą  apie tave kaip prozininkę, rašančia atsiminimus taip, kaip mes nesugebame.
Rašyk.
Nesuprantu, beje, kai rašai apie save, kaip ne svieto žmogų.
O kuo  blogiau būti Kartenos žmogumi?
Gali, žinom, rinktis, bet tai tas pats – Kartenos ar svieto..
O dėl ŽŽ sutrikimo, tai dabar toks laikas, kai prie internetų susirenka mažiau internautų. Bet jeigu jų dar sumažėtų - nė jokia bėda. Vienaip ar kitaip, bet šie tavo tekstai, vėliau ar anksčiau susirinks į knygą. Tai man jokių abejonių  nekelia. Žinoma, būtų geriau, kad  tai atsitiktų anksčiau, bet vis tiek mes ją dar palaikysime rankose. Žinoma, aš tau gražiai pavydėsiu, tačiau kaip „jėgą įveikia jėgą“, taip talentas talentą.
Sėkmės tau ir daryk savo darbą būtent taip, kaip  moki ir sugebi tu..
Viskas, Dalija, ir.. šaaa! Nemurmėk, ne svieto, bet Kartenos žmogau!.. 
P.s:
Jeigu kada užsimočiau pabandyti parašyti apie tave, tai, regisi, dėl rašinio pavadinimo problemų nebūtų – Kartenos žmogus.

daliuteisk
2012-07-25 06:07:26 - [Trinti] - [Atsakyti]
Dar kartą sveikas
Kad taip aš galėčiau taip galvoti apie savo rašymą! Na, dešimtadalį priimu už tiesą ir ryžtuosi įkėlinėti toliau. Aš tiesiog kitokia, bet ne piktybinė ir vertinti jau reikia su nuolaida metams.
Jei ne Tavo palaikymas ir nepiktas pabarimas kai reikia, jau seniai neberašyčiau. Ačiū.
Būkim, kol esam.

Pelėda 2012-07-25 19:24:27 
Negi ten vėl begemotas?
Bet pagaliau... koks mūsų reikalas.

daliuteisk
2012-07-25 19:49:12 - [Trinti] - [Atsakyti]
Man keistas daugelio požiūris - ne vertinti teksto sklandumą, įdomų pasakojimą, kalbos turtingumą ir pan., žodžiu kaip literatūrinį kūrinį, o net nevertina, o teisia už nuomonę, pasirinktą temą, siužetą. Pagrindinis kriterijus - nepatinka, nešiuolaikiška. Ir iš kur tiek nepakantumo? Juk visokių reikia. Štai mano Viktutė perskaitinėja po kelis kartus ir jai įdomu. Jauniems aš jau nerašysiu, bet ir tarp jų yra suprantančių

Pranas:
Gerai, Dalija, kad taip supranti. O aš va turėčiau į ŽŽ įrašyti 1000 -jį ir norėčiau, kad tai būtų prozos rašinėlis.. Atsiverčiau "Negražią Pelėdą" ir suprantu, kad laikas ją apglostyti, užkamšyti plyšius ir apie metų pabaigą užversii kaip knygelę. Net nesvarbu, jeigu į spaustuvę netgi nepatektų...
Dabar šį darbą trukdo statybos, bet... kai reikia nešioti cemento maišelius, maišyti kastuvu skiedinį, tai lazdą padedu į šalį... O papugėlės gieda:
Pirmyn, vergai, nužemintieji...

daliuteisk
2012-07-25 22:25:19 - [Trinti] - [Atsakyti]
Oi, tikrai jubiliejinis kūrinys! Manau, proza gali lukterėti, jubiliejinis turėtų būti kietas eiliukas, kaip tik Tu moki. Man tokio jubiliejaus neteks sulaukti, labai dar toli. Tokia proga net aš už klebonišką nebarsiu - susidaužkim.
Mūsų metuose dirbti reikia daugiau su protu, negu su raumenimis, dažnai patys nežinom, kiek turim išradingumo. O ir papūgėlių neburnok, su jom nenuobodu. Man tai jūra ošia, tokia galinga, niekaip nerimstanti po audros.

0

43

Ir velnias turi viršininką

Liepa 2012
  teka 05:18
leidžiasi 21:32
ilgumas 16.14

Priešpilnis
7 mėnulio diena

Šiandien 15°C / 27°C, lietus
Rytoj 17°C / 28°C, mažai debesuota

26
KETVIRTADIENIS

Joakimas Ona Daugintas Eigirdė Jokimas

Šv. Ona ir šv. Joakimas, Pabaigtuvės

Liūtas   Drakonas  208 / 30

Raidės šventėje

Net akiniai jau sunkiai Raidę gaudo,
Tačiau šią dieną* gyvenu be jų -
Rasos lašelyje mažulė puotą kelia
Prie tūkstančio jos pagiedotų kūrinių.

Kiek nemažai svečių!
Bažnyčioje netilptų.
Ir gera, kad visi maži...
Šventa Ona ir Šventas Joakimas
Atrodo netgi ne šventi;
Tiesiog – žmona ir vyras
Iš ryto debesėlio vyną geria,
Na, ir visi kiti
Be ordinų, be būsimų paminklų,
Rasos lašelyje kaip taurės skamba.

Skambu ir aš,
Nes kas daugiau belieka?
– Raidele, ačiū tau...
Tik per tave gebu sutirpt į Nieką
Ar net pakeisti Dievą danguje.
-------------------------------
* Ž. Ž. pasirodė mano 1000 rašinys.

2012-07-26 08:07
Eilės

Ražas Parašė komentarų: 730 2012-07-26 - 21:28:45 
visagalybės šventėje nuoširdus, Pranuci, būk vis dar ne Nieku, aišku, vis dar ne Dievu

Barabas Parašė komentarų: 4466 2012-07-26 - 16:28:16 
už paskutines dvi eilutes galima tamsta ir ant rankų panešioti
puikuma

Lailiumokė Parašė komentarų: 738 2012-07-26 - 11:30:29 
Šilti apkabinimai tokioj prasmingoj šventėj :)
Ir daug daug raidelių !

juodvarnis Parašė komentarų: 415 2012-07-26 - 10:34:42 
Norėjau daugiau parašyti, bet čia ne sveikinimų koncertas.Su jubiliejum. Duokdie nepaskutiniu.

kaip lietus Parašė komentarų: 5508 2012-07-26 - 08:28:19 
Na, gi tokrai jubiliejinis. Būk!

klevas Parašė komentarų: 1835 2012-07-26 - 08:22:36 
Neaprėpiama platybė rasos lašelyje.

daliuteisk Parašė komentarų: 868 2012-07-26 - 08:19:39 
Tegu dar ilgai būna linksma Raidės šventėje.

Su 1000 - tuoju kūriniu Žalioj žolėj, Pranai!

aurin (Taurija)
Gražiai apdainuota šventė. Ir Švč.Mergelės Marijos tėvai.Talpus mintimi, puikus. Sveikinimai:)

2012-07-26 15:15 Šnekorius 
.
aurin 
Gražiai apdainuota šventė. Ir Švč.Mergelės Marijos tėvai.Talpus mintimi, puikus. Sveikinimai:)

2012-07-26 15:15 Šnekorius 
Nuoširdžiausi sveikinimai, mielas Pranuci.

2012-07-26 10:13 Sakalėlė 
Puikiai, Praneli, gražios Jums vasarėlės.

2012-07-26 09:38 Senamadžius 
Akiniai kaip katinai raides gaudo,
Tačiau - gyvenu be jų
ir linkiu parašyti
dar du tūkstančius kūrinių.
Pasakysiu tiesiai, šviesiai -
SVEIKINU.
===================
Iš Susirašijimų:

Emvvilkke 
:) Išeinu >Pranel. ne man šitie žaidimukai. Išaugau seniai iš jų.
2012-07-25 21:27

Pranas:
Aš nelinkėsiu tau, Ema, išėjimo, nors žinau, kad ir kur benueitumei, vis tiek  būsi poetė. Na, iš tikrųjų, kam  dėl kelių išeiti, paliekant visumoje gerą, mielą publiką, kuri tau linki tik gero. Kam?
Vargu ar kas daugiau čia sulaukė pačių  blogiausių vertinimų, kaip  aš. Štai ir šis, paskutinis mano eilėraštis, irgi daužtas administratoriaus ar kritiko kuolu. Aš net nebandau sureaguoti - čia yra keli niekšingi žmonės, kuriuos vadinu erkėmis: rašo patį blogiausia vertinimą, bet nepasirašo. Man tai pats, pats, pats blogiausias dalykas, kas gali būti žmoguje. Jų reikėtų gailėtis, bet  - ne, nesigailiu, o piktai, kaip sakiau, vadinu erkėmis...
Jie ir kitur gyvenime tokie. Ir, beje, jų visur yra.
Na, tai ką padarysi, kad tokie esame - kiekvienoje didesnėje  bendruomenėje su erkėmis?
Bet kartu tai yra ir pamąstymų šaltinis.  O sau pasižadėjau, kad dėl jų aš tikrai savo noru neišeisiu.
Pagalvok apie tai, nes, kaip suprantu, tavo išėjimo priežastys gerokai menkesnės.
O aš irgi galvoju, bet apie visai kitą  dalyką: man trūksta vieno kūrinėlio, kuris paliktas  Ž.Ž, taps 1000. Tikiu, jog ateis  dienai, kad taip atsitiks ir Rašyke.
Čia yra  daug žmonių, kuriuos labai gerbiu, nors kai kurie jų to net nežino

Emvvilkke 
Ačiū už šilumą -aš turbūt jos ir ieškau šiam išgedusiam laike:) Nesu,Pranuk, poete-esu tik kartais parašantis žmogus,kuris " išsilieja" .
Niekad nemėgau tokių rašeivų,kurie pagimdo kokia eilutę-paskui užsirašo, vėliau konstruoja, tupi su žodynais, remiasi kitų poetų įvairia medžiaga ,kad ir schemomis, nuomone  apie poeziją,stengiasi sekti kokia kryptimi, ne man -man ten sirpo prisirpo žaizdelė, aš ją išsispjaudau. Sieliškai. O nete -pasibūnu. Bet sunkiai gebu prisitaikyti prie to nenormalaus ,kas čia vyksta. Nepriima organizmas. Nieko negaliu padaryti, pati profesija išmokė į vertinimą įdėti sielą. daryti tai itin atsakingai,nes už jų -žmogus, asmenybė, išmokė kritiką pasakyti subtiliai ir taktiškai.
O kam nervintis?
2012-07-26 09:11

Emvvilkke 
ir ta užknisanti "brolija" .Kreipėsi į Ūlą -atveri jos nors vieną akį, o ji sako viskas gerai, aš erkes dievinu(pasitikiu) ,o tu skundikė.
Tai į ką kreiptis? Jeigu policijos viršininkas korumpuotas?
2012-07-26 09:15

Pranas 
Suprantu tave, Ema, bet, matyt, reikia įsisąmoninti, kad didesniame kolektyve visiems geras nebūsi. Bet ir nereikia. Na, o  su malonumu  niekinančių kitą, visuomet irgi atsiranda. Te nepadeda, kaip sakoma, jiems Dievas, bet paramos jie visuomet turės, nes šėtonas taip pat galingas ir nė kartą dėl dangaus pešėsi ir su Dievu, neretai laimėdamas. Ir visai nesvarbu kokiu jis vardu besivadintų - Pranno, Ūlos ar Emos.
Būk stipri!

Emvvilkke 
Kartais pavydžiu religingiems žmonėms-jie ramiai visa ką gali suveersti- dievui,angelui ar angelui -ir ramu:) O aš manau ,žmogus atsako pats už tokį,koks yra:) Būkit.
Būnu ŽŽ ,būnu socialiniuose puslapiuose,turiu blogus. Ir šiaip -turiu kur papublikuoti,jei poreikis bus - o kiaulėms perlus apšikti -neduosiu. Čia aišku kiek emociškai metaforiškai hiperbalizuotai :)
2012-07-26 10:15

Pranas 
Netrukdysiu.
Žinau, kur rasti, net jeigu ir išeitumei iš čia.
Sėkmės linkiu.
2012-07-26 13:26

Emvvilkke 
Tai aišku:) Už keturių dienų turėčuia dingti:) O kol kas-tetyčiojasi, įmesiu dar kokį:(
2012-07-26 13:52

0

44

Blogi draugai ir gerą iš kelio išveda

Liepa 2012
  teka 05:20
leidžiasi 21:30
ilgumas 16.10

Priešpilnis
8 mėnulio diena

Šiandien 18°C / 27°C, lietus
Rytoj 20°C / 29°C, mažai debesuota

27
PENKTADIENIS

Natalija Panteleonas Žintautas Svalia Sergijus
Liūtas -  Drakonas -  209 / 30

Iš Susirašijimų:

Cieksas Žalbungis
2012-07-26 15:40:15 - [Trinti] - [Atsakyti]
Laba, papurčiau savo archyvus, deja...mūsų eiliuotą susirašinėjimą laikiau sudegusiam išoriniam diske... nors rytdienai parašysiu dar mažytį puslapiuką apie tai ką menu...
Būkit drūtas

Pelėda 2012-07-26 18:47:21 
Dėkui. Lauksiu. Ir apie knygelę, nes žinau tik tiek, kiek parašė:
" Knygelė MANO DANGUI išleista 2008m. Vilniuje, Žalgirio 90. 110 egz.tiražu,iliustruota jos pačios ir Alfredo Girdziušo nuotraukom. Taip ten yra 18 jos eilėraščių,kuriuos aš radau ir pas jus. Knygelė tik truputėlį aukštesnė už jūsiškę, bet plonytė.Daugiau joje nieko nėra, tik jos dedikacija: ,,skiriu tiems, kuriuos myliu". Nei apie autorę, nei ko nors daugiau knygelėje nerašoma. Jei ji mirė, tai kiek jai metų? Jau ir man pasidarė įdomu... Jei gerai supratau, tai jūs bendravot kaip bendraminčiai rašytojai? Manau, verta buvo, nes man jos kūryba patiko ir aš paėmiau iš bibliotekos gerai įsiskaityt. Rašo įdomiai ir jautriai.
Gaila, kad nieko daugiau apie tai parašyt neturiu.Knygelėje net turinio nėra, lyg be pabaigos būtų."

Cieksas Žalbungis
2012-07-27 17:25:32 - [Trinti] - [Atsakyti]
Sveiki,
Taigi kelios atsiminimų nuotrupos apie Harker.
Kažkada vienoje svetainėje, bėgdamas nuo kasdienybės, pamačiau Harker dienoraštyje eilėraštį. Tai buvo Glesumėlės eilės. Komentaruose atsakiau savo ketureiliu. Taip internetinėj erdvėj pradėjom kalbėtis su Sigita.
Staiga kažkam iš mūsų šovė mintis, dienoraštyje kalbėtis eilėmis- na mes ir pasišnekėjom… buvo parašyta per tūkstantį posmų, kuriuos buvau išsisaugojęs dabar jau sudegusiam išoriniam diske. Artėjo 2007 vėlinės. Vėl buvo keturios laisvos dienos.
Sigita man parašo:
- užteks tau rašinėti eiles dienoraščiuose, užeik į ,,žž”
Taip užėjau ir neišėjau.
Buvau susitikęs su ja porą kartų. Paskutinį kartą aplankiau Santariškių ligoninėje. Ji mirė Kovo 18d. berods būdama 42 metų. Sudalyvavau laidotuvėse Vievyje.
Mus siejo tik eilės ir akimirkų pliūpsniai. Supratom vienas kitą nelinksmoje realybėje ir kalbėjom eilėmis.
Tai visa mūsų pažinties istorija.

Būkit drūtas,
Iki susirašymų.

Aš:
Dėkoju, Gaudentai.
Buvau įsitikinęs, jog būtent pats pasirūpinai, kad būtų išleista jos knygelė. Bet tyli.
Vadinasi, kažkas iš šeimos? Ir dar. Atrodo, jog ji žinojo, kad ne ji ligą, o liga ją įveiks.
Beje, labai gaila to susirašinėjimo. Bet gal jis išliko jos kompiuteryje?
Nepyk, kad įkyrus.
Geros Olimpiados!

0

45

Sau į nosį nepabučiuosi

Liepa 2012
  teka 05:21
leidžiasi 21:28
ilgumas 16.07

Priešpilnis
9 mėnulio diena

Šiandien 20°C / 28°C, mažai debesuota
Rytoj 22°C / 29°C, mažai debesuota

28
ŠEŠTADIENIS

Ada Inocentas Nazarijus Vytaras Augmina Nazaras Vytas

Sistemų administratoriaus diena
Liūtas   Drakonas -  210 / 30

Kasdien
(1)

Tai ne mada kasdien rašyti.
Tai proga tik,
Kad galima ir taip...
Uodžiu, pavargęs po statybų,
Šeštadienio dienoj
Kas, kur ir kaip.
Nelinksma man.
Gal dar nežinote, koks cementas sunkus,
Kai reikia panešioti?
O žvyras?
O dangau, kuo jam prasikaltau?
Anksčiau maniau, kad jis tik truputį sunkus,
O štai dabar –
Nėra senatvėje sunkesnio daikto,
Ir vis dėlto ne prakaitas svarbiausia –
Ranka jį nubraukia, kai pamatai -
Iš cemento, iš žvyro PAMATAI išaugo...
Statyk ant jų!
Tvirtai.
Net jei perkūnas trenks žaibu,
O pamatai,
Te špygą jam parodo...
2012-07-28 23:03

Iš Susirašijimų:

daliuteisk
2012-07-28 06:16:20 - [Trinti] - [Atsakyti]
Sveikas, Pranuci
Taigi, krimstelėjo begemotė iš už kampo ir mano smalsumas vėl kainavo 2 litus iš mano 701 lito pensijos. Nebesvarbu. Tikrai ne dėl begemotės vertinimų apsisprendžiau daugiau nieko nepublikuoti - per daug į viską dedu širdies, o kam to reikia? Net saulelė pasidarė šviesesnė, kai apsisprendžiau.
Kurį laiką dar neišsitrinsiu, jei imčiau galvoti kitaip.
Dar sykį ačiū Tau už viską, geras, šviesus žmogau. Skaitysiu i toliau.

Pelėda 2012-07-28 11:19:43 
Labas.
Tą vertinimą dar vakar mačiau ir suvokiau, kad tai jos darbas.
Gerai, Dalija. Dabar nepublikuok ten. Te užteks Žalios Žolės, o po kurio laiko publikacijas iš Ž.Ž perkelsi ir į Rašyk. Neužsimiršk, kad ten yra daug žmonių, kurie tave myli, gerbia ir laukia.
Linkėjimai iš komunistinės statybos.
P.s:
Mano pensija truputį didesnė. Bet tai teisinga, kadangi tą pridėtinę dalį aukoju alaus pramonei šelpti.
Senamadžius

Nuoskauda

Negaliu
nukrypt į šalį
ir šienaut
tas poezijos pievas
dainuot prisakė
pats Dievas,
o ar mada, mada
kasdien rašyti,
kasdien - namus statyti
maniau, bus linksma
ant kūrybos kalno,
kaip ant nuospaudos užlipus
ant minos užlipus -
o pasigėrus -
namai, kranai,
kaip žuvys
statybose dūsta
ir ant stogų
apvirsta, ta poeto meilė
pamesta
ir mirtina ramybė
susisuka lizdus
ant mano kulno
ir statybose
pramynęs kelius,
galiu su visomis
bučiuotis
ir pasiduoti,
be kovos
prie puodelio kavos.

Poetas,
garbanotas,
jaunas
ir jį statybose
kaip dobilą nupjauna
Atmeni - šildėmės
pasipuošę
randais, mėlynėm
ir manėm,
užsups ir mus
ir mes pamiršim
tuos kruvinus metus -
kaip gerai,
kad pamiršom
prisiminimais prisnigo
pavargus
nuo statybų
sekmadienio dienoj,
pasišauks kažkas
iš statybų
esu žiaurus
ir neišsaugojau
kiaušinio trynio
ir ėjau į statybas -
sukiužusių lukštų ieškoti
ir maniau, bus linksma
o laikas ir vandenį
paverčia vynu
tarp kojų įsirėžia
kirvio kotas
ir apsvaigęs
lyg nuo svaigalų
eilėraščius kalu

Kantrybės
netekęs
pramynęs
ne vieną taką
o varge,
kuo prasikaltau -
už rašymą - nieko
nėra geriau,
negu nustipęs poetas
kaip šuo statybose.
Nėra už rašymą
geresnio darbo,
man buvo -
sūrus prakaitas svarbiau
gal kada nors, maniau
ir poemos,
be ydų, pražys -
internete išklotos,
rašau ir pamatau,
kaip atminty sukibirkščiuoja
kaip vaikai - stogai
ir pamatai išauga
lyg po audrų
ir ant stalų
sudygusius
eilėraščius randu.

Imu varstyti
prisiminimų karolius
ir labai užjaučiu -
statybininkus
poetus brolius
galiu ir svetur atsibusti
ir iš Londono
rašyti eilėraščius
ant lietaus
labai supykęs,
vagiu svetimas mintis
ir tas paslaptis,
paslėpsiu
su Karaliene
susitikęs -
būčiau pamokslavęs
ir visiems
rodęs špygą -
o rytuos ir vakaruos
ir be manęs
poetai - statybininkai
lyg žąsinai rypuos.

0

46

Kito nemylėjęs, mylimas nebūsi

Liepa 2012
  teka 05:23
leidžiasi 21:27
ilgumas 16.04

Priešpilnis (pilnėja)
10 mėnulio diena

Šiandien 22°C / 29°C, giedra
Rytoj 21°C / 28°C, giedra

29
SEKMADIENIS

Beatričė Faustinas Feliksas Morta Simplicijus Mantvydas Mantvydė Laimis
Liūtas -  Drakonas - 211 / 30

Kasdien (2)

Tyliu.
Nors taip ilgai neiškentėsiu –
Migla, įslinkus į akis,
Gesina šviesą, paukštį, mišką,
Vaizdus, kuriais pasaulis taip žavus...
Skaudi lemtis kasdien arčiau,
Tačiau dar vis tyliu.
Tik savyje katukės draskos
Ir nerimo daugiau,
Net kartais šypteliu į miglą akyse –
Matyt, per didelis užaugau...
Ne juodas varnas šviesą lesa,
Ir netgi ne tamsi naktis;
It sodas žydinti migla
Baltai dainuodama keliauja per akis---
O mama, ar ją keikti šitokią galiu?
2012-07-29 08:58

Razbainykas 
Jeigu keliautų piktos katės (ne katukės) draskydamosi gal ir galima būtų nusikeikti, bet ne dieviškąją Gamtą keikti. Ir jokia motina neleis net ir didžiausių razbainykų keikti, nes ir jie tos pačios dieviškosios Gamtos , kad ir smulki, bet dalis. Kaip gi galima dievybes keikti? Cit, Pranuk...

2012-07-29 19:59 aurin 
5 ir tiek...

2012-07-29 12:39 Mažoji_ _Auginsim avį 
Paskutinė eilutė viską sudėliojo į vietas. Gražu :)

2012-07-29 12:20 dienmedis 
čia gal geras akcentas.. bet man, kaip skaitytojui, nelabai patiko kreipimąsis į mamą.. tik tiek.. visa kita.. mintys.. nuojautos.. baimės.. gėris.. visi jaučiam tą nenumaldomą artėjimą..

2012-07-29 09:58 Senamadžius 
Tyliu.
Ilgiau neiškentėsiu –
Migla, įslinkus į akis,
Gesina paukštį, mišką,
Kuriais pasaulis taip žavus...
5.

2012-07-29 09:25 Pranas 
Ačiū.
Nežinau, kaip man pavyks, bet noriu pasilikti žemiausioje pakopoje - su kasdiene  buitimi, lyg prie dienoraščio...
Įvertinkite komentarą:Geras Blogas Blogas komentaras Rodyti?

2012-07-29 09:17 Anija Rami 
perskaičiau abu "kasdien" - nuoširdūs neblogi tekstai, bet labai jau intravertiški, pasaulis bandomas atverti per materialų "aš" ... ar tai išmintis - aš dar nežinau :)

0

47

Daug rankų didelę naštą pakelia

Liepa 2012
  teka 05:25
leidžiasi 21:25
ilgumas 16.00

Priešpilnis (pilnėja)
11 mėnulio diena

Šiandien 21°C / 29°C, mažai debesuota
Rytoj 16°C / 23°C, mažai debesuota

30
PIRMADIENIS

Abdonas Nortautas Radvilė Donatilė

Jūros diena
Liūtas -  Drakonas - 212 / 31

:writing:  Kasdien (3)

Po dieną vaikščioju...
Po vėją jos, po šilumą ir šviesą.
Kaitrus sekmadienis į Afriką truputį panašus.
Prisimenu ją kelyje į Argentiną
Ir mintimis apglostau peizažus.
Kažkiek išlieka žmoguje tikrovės,
Kuri kadais matyta pirmąkart –   
Nustebintas kaip nebylys
Prieš juodą žvaigždę stoviu:
Negrukė pasitikusi tada...
Štai ir dabar nuglostau ją akim,
Neleisdamas pasent
Ar pradaigoti užmarštyj,
Nors metų nuo to karto dešimtys praėjo –
Juoda kaip velnias ji, bet nuostabiai graži,
Net pragaras nusiprausė jos įstabia šviesa,
O Afrika į Afriką sugrįžo iš kažkur toli toli,
Kad praturtėčiau ja
Per angelo ištartą dvasioj žodį...

Taurija Parašė komentarų: 4941 2012-07-30 - 10:30:29 
Gražūs vaizdai nutapyti atmintimi...

Pelėda Parašė komentarų: 2241 2012-07-30 - 09:41:36 
Manau, kad teisi. Bet tas mano KASDIEN, net nepavadinimas arba kitaip pasakius- tai eilėraščių ciklo pavadinimas. Jie labai neprašmatnūs, pažymėti skaitmenimis, buitiški, bet vienaip ar kitaip paliesti mano gyvenimo.

Lailiumokė Parašė komentarų: 772 2012-07-30 - 09:39:12 
Puikūs mintimis apglostyti peizažai... 

juodvarnis Parašė komentarų: 440 2012-07-30 - 09:35:10 
Pelėda, Pelėda arba nespėjai į Argentiną, arba Kemzūra neleido žaist

Lakštingala Parašė komentarų: 64 2012-07-30 - 08:48:07 
Nuostabiai gražus darbas, tik, gal man pasirodė, gal kitokio buvo verta paieškoti pavadinimo.Labai patiko darbas, gilus, išbaigtas.

Iš Susirašijimų:

Dalija Kiliesiene 
Kalta, nesigailiu ir nežadu pasitaisyti - Tu dar neįpusėjai komunizmo ststybų, o aš jau trinuosi iš rašykų ir nesudrebėjo ranka, Nereikia piktinti mažutėlių.
Mąstau ir apie žž'
2012-07-30 08:31

Pranas 
Jaučiu, Dalija, kad  mano žodis tau kitaip apsispręsti nepadės, kaip vidurnaktyje mano linkėjimai nepadėjo ir Olimpiadoje krepšininkams, žaidusiems  su Argentina.
Ten kur labai nemiela, žinoma, būti nereikia. Bet būk žmogus ir tekstus palik.  Manau, kad  juos nebūtina tuoj pat ištrinti. Na, o aš komunistinių statybų negaliu pamesti. Dar daug  cemento teks sumaišyti, kol vien pamatus išliesiu...
2012-07-30 09:21

0

48

Kojomis nosies nenušnypši

Liepa 2012
  teka 05:27
leidžiasi 21:23
ilgumas 15.56

Priešpilnis (pilnėja)
12 mėnulio diena

Šiandien 18°C / 24°C, smarkus lietus
Rytoj 14°C / 23°C, giedra

31
ANTRADIENIS

Elena Ignacas Sanginas Vykintė Ignotas
Liūtas -  Drakonas - 213 / 31

:writing:  Kasdien (4)

Suklupo vyrai.
Sunkiai. Skaudžiai.
Bet kamuolys juk apvalus.
O motinos visur juk gimdo tik stipriausius
Ir Argentina, žinoma, ne išimtis.
Bet buvo nuostabu matyti
Kai skrieja kamuoliai į mūsų krepšį
Iš ten, iš už plačiausio vandenyno...
Kaip kregždės tūpė į lizdus.
Pritilo Lietuva.
Nutilo jos sirgaliai.
Ir aš taip pat – net žodyje sunkus kaip žemė:
Nejaugi šitaip iš tiesų?
Ir vis dėlto nepaprastai gražu,
Kai vyrai vyriškai į pergalę pakilę,
Kiekvienas už visus, visi už vieną...
Ir, kas be ko - už Argentiną.

Ne išdavikas aš, o Lietuva – tėvyne.
Aš žmogų kaip kovotoją giriu
Ir nesvarbu iš Argentinos jis ar Lietuvos...
Po pralaimėtų mūšių gęsta sieloje šviesa,
Bet, ačiū die, kad ne tiesa.

daliuteisk
2012-07-31 16:45:06 - [Trinti] - [Atsakyti]
Sveikas, Pranai
Tai atsisveikinimo laiškas – aš ne kovotoja, nuleidau sparnus. Po kelių dienų išsitrinsiu iš abiejų svetainių. Pralaimėjau kovą su savim. Esu labai Tau dėkinga už malonumą skaityti Tavo kūrybą, už draugystę, palaikymą. Skaityti ateisiu, žinok, būsi kontroliuojamas .
Jei kada šautų į galvą mintis pasiklausti ar aš dar gyva, mano el. paštas: daliuteisk@gmail.com
Sudie

Pelėda
2012-07-31 17:55:02
Man atrodo, Dalija, kad tu kažką neskanaus suvalgei.
Na, gerai. Nerašyk. Sakau, nerašyk, bet kodėl reikia išsitrinti?
Pagaliau, pasilik nors vienoje svetainėje, taigi žž.
Kai nerašysi, tai niekas ir nedrums tau savaip tvarkomo gyvenimo.
O išsitrinti visuomet suspėsi..
Prasideda ketvirtas kelinys Lietuva- Nigerija.
Kol kas viskas gerai

daliuteisk
2012-07-31 18:27:31 - [Trinti] - [Atsakyti]
Valio!!! Nigeriukai sutvarkyti.
Pranai, noriu užsikirsti sau kelius, kitaip ta bliadstva (atleisk už žodį, aš iš Šančių) niekada nesibaigs. Noriu susinaikinti.

0

49

Ant svetimo arklio toli nenujosi

Rugpjūtis 2012
  teka 05:28
leidžiasi 21:21
ilgumas 15.53

Priešpilnis (pilnėja)
13 mėnulio diena

Šiandien 13°C / 22°C, giedra
Rytoj 12°C / 23°C, giedra

1
TREČIADIENIS

Bartautas Bartautė Almeda
Liūtas -  Drakonas -   214 / 31

Kasdien (5)

Patiko jiems pabūti obelyj
Ir pasisupti ant šakų vėjely,
O obelis sena,
Bet šiemet kaip seniai kada,
Turtingą derlių sunkiai kelia.
O jie – tai žalvarnių atskridusi šeima.
Švitri, laiminga, mokanti stebėti.
Gražiai juos glostau akimis
Ir net graudu – kodėl ne manyje
Tokie laimingi paukščiai tūpia?
Žinau, jie greitai dings,
Į žalią girią įsimos sparnais
Ir liksim vėl abu senu su obelim,
Vienas prie kito prisiglaudę,
Tačiau bent truputėlį geresni.
Jau neskaudės, kai žodį tars,
Parodydami į senatvę: 
Po girią vaikščioja žmogus,
Nei kelio, nei takelio...

Tegu!
Ten laukiu žalvarnių –
Gal ir many, kaip obelyj,
Atskridę tūps?

2012-08-01 06:09:06
Pelėda

Iš Susirašijimų:

Pranas 
Tai sakai iš žž jau išėjai? išsitrynei? Čia dar delsi, numanau, kad taisyklės kažkokios trukdo. Bet tai dienos kitos reikalas.
Dar vis galvojau, kad gal apsispręsi... Pamanyk, begemotui, dar kažkam neitikau. Oi, kokia nelaimė! Pasaulio pabaiga... Tiek to. Žadėjau persirašyti laiškus, bet  komunistinės  statybos  sutrukdė.
Sėkmės linkiu...
2012-08-01 19:55

daliuteisk
Oi, Pranuci, kad žinotum kaip nemoku gyventi be žž ir visos jos šutvės! Vakar buvo lygiai 3 metai, kai atėjau į žolę...
Įtariu, kad paskutinės mano žinutės nebeperskaitei, o gaila. Ar pastebėjai, kaip Ražas mane pagerbė? Dar spėjau padėkoti. Gerieji jūs mano.
O dabar padėkit pamiršti - tai mano plano dalis :)))
Ne taip parašiau, turėjau minty ne padėkit, o pradėkit pamiršti, bet gerai tinka abu žodžiai

Pranas;

Ne, Algirdo neperskaičiau.
Galėčiau pasiteirauti, bet irgi neklausiu...
Bandau parašyti tau piktoką eilėraštį, kad  tavo planas  sėkmingiau vyktų -  greičiau užmiršti vieni kitus, bet jovalas.gaunasi. Gal todėl, kad to nežadu daryti.
Na, o komunistines statybas tęsiu ir  man jos, pasirodo, padeda. Kažkaip ramesnis pasidariau, bet ir prie jų būdamas nepateisinu tavo kūrinių išbraukimo.. Toks, pasak tavęs,  susinaikinimas, man visiškai neuprantamas..
Taigi  gali pykti, gali ne, bet šitokio supratimo  aš visai nežadu keisti, atsisakyti. Per tuos trejus tavo buvimo žž metus aš neblogai žinau, kad jie daug kam reikalingi, Man taip pat. 
Regis, dingtelėjo galvon mintis, vietoje eilėraščio įkelti šį laišką Rašyke. Gal taip ir padarysiu, jeigu  eilėraštis nenorės paklusti man.
Taigi  būk, žinoma, kaip tau  geriau, bet netrukdyk  mums  būti, kaip  mums geriau - be bent kiek greitesnės užmaršties. Nemanau, kad savo mintimis toks  vienišas.
O tas  eilėraštis -šlamštas  buvo pradėtas taip:

Turbūt kepurės nenešioji,
Bet šį kartelį užsidėk ,
Prispauski prie galvos, kad nenupūstų vėjai
Ir... bėk.

Sakai, taip bus geriau.
Tačiau vienatvė, daktare, ne vaistas,
Atleisk, geriau nebus...

0

50

Draugų prie stikliuko niekada netrūksta

Rugpjūtis 2012
  teka 05:30
leidžiasi 21:19
ilgumas 15.49

Pilnatis
15 mėnulio diena

Šiandien 12°C / 23°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 15°C / 26°C, debesuota su pragiedruliais

2
KETVIRTADIENIS

Euzebijus Steponas Tautvilas Guoda Gustavas Alfonsas

Ubagų diena, Porciunkulė, Šv. Mergelės angeliškosios šventė
Liūtas -  Drakonas - 215 / 31

http://s1.uploads.ru/t/gVFE8.jpg Steponas

Kasdien (6)

– O! Steponas, –
Dažnai girdėdavau iš tėvo
Ir nedažnai mąsčiau – kodėl?
O ji, Stefanija, dažniau - Stepa
Ir mano  motina
Tarp Šklėrių moterų visų
Labiau į smilgą panašėjo.
Lanksti, liauna ir ten,
Kur niekas jau neauga,
Prisiglaudžia kaip samana prie smėlio
Ir išgyvena,
Nelyg rasas surinkusi į glėbį
Du sūnus ir dukras.

Senai jau,  motin, nebuvau
Prie tavo išnešioto Šklėriuose kryželio.
Dabar jau visuomet abu šalia
Ir iš toli girdžiu, kaip tėvas taria:
- O! Steponas...

Ne smilga, motin, ne.
Dažniau reikėjo vyru būti
Ir laukt Vinculio
Iš kalėjimų sugrįžtančio namo.

Prie lenkų ir prie rusų..

2012-08-02 20:41

BEGEMOTO PAMOKYMAI DALIJAI
:tired:
2012-07-26 16:33 begemotas_ 
nežinau į kurį kūrinį turiu rašyti, bet tai ne iš esmės, tiks visiems.
1 labai ilgos pastraipos kuriose kalbama deklaracijomis, net priminė tuos bendrinius žodžius, kaip "visi mokose, siekia žinių bagažo", abstraktu ir neinformatyvu.
2 siužetas nuobodus aprašymas įvykių, tarsi nutiko tas tas ir tas, bet tie įvykiai neatskleidžia veikėjų charakterių, individualybių, visi vienodi. Nesakau, kad siužetas privalo būti imantrus, bet tada turėtu jį kompensuoti kiti įvykiai, virpesiai veikėjų sielose, atskleisti jausmai ar dar kas.
3 prakalbus apie jausmus, tai kūrinys neturintis vidinės įtampos, kai skaitai ir lauki, kas nutiks, bet kokiam kūriniui privalumas.
4 kūrinio istorija-naratyvas išvis neapčiuopiamas, taip ir norisi paklausti, apie ką čia, vien atsiminimai, gal ir gerai, bet ir jie turėtų turėti šarmo-liūdesio, ilgesio. šviesios romantikos, nu ko nors.

Dalija Kiliesiene
Nejau, Pranai, tiki, kad dėl begemoto?
Atėjo laikas, o jis negailestingas.
Dar kartą ačiū už draugystę.

Statyboje baigėsi cementas. Paprašiau Stasio, kad parvežtų. Lyg ir pažadėjo, kad rytoj....

0

Вы здесь » Trys pelėdos » Pakeliui į 75! (jubiliejų) » Įvadiniai užrašai: dar nearti...