Rugsėjis 2013
Saulė
teka 07:15
ilgumas 11.49
Delčia
24 mėnulio diena
Šiandien 3°C / 9°C, trumpalaikis lietus
Rytoj 5°C / 9°C, debesuota su pragiedruliais
29
SEKMADIENIS
Gabrielius Mykolas Rapolas Kęsgailas Kęsgailė Michalina Mykolė
Dagos diena, Šv. Mykolas
Pasaulinė širdies diena
Baloj gulėjęs sausas nebūsi
Svarstyklės (09.23-10.22) - Gyvatė - 272 / 39
----------------------------------------------
093 (+XXIX)=75
Vėl rytas, o mano asmeniniame kalendoriuje ši sekmadienio dieną pažymėta 093 (+ XXIX) =75, bet vis dar nesumanau, kaip šią atkarpėlę laiko pralesti, bet kažkodėl jaučiu, kad galbūt protingiausia sugrįžti į „Traukinį", o ten kaip bus - tebus. Turbūt taip ir padarysiu. Galbūt pavyks net susitikti ir su Aurimo veikėjais iš jo rašomo romano "Akmenų laivas".
Į mano vakarykštį pamąstymą, perskaičius to veikalo 7 dalį, Aurimas atsiliepė:
Aurimaz
Rašyti tai, "kas yra reikalinga"? Įdomu
Papasakokite daugiau apie tuos "reikalingus" dalykus, nes aš kažkaip neįsikertu.
Pabandžiau truputį drąsiau pasakyti.
Pranas
Aš maždaug taip ir jaučiau,kad pasakysi: esą, rašau, vadinasi, žinau, kodėl taip darau. Nemeluok pats sau, kad tau šitame toks ir taip išgaunamas kraujas reikalingas. Tad vien dėl to ir tavo klausimas čia bevertis:Rašyti tai, "kas yra reikalinga"? Įdomu
Niekam iš čia esančių aš, beje, taip nerašiau ir nenutuokiu, kad tai padarysiu. Bet kažkoks instinktas pakuždėjo, kad tai autorius, kuris iš reikalingų dalykų, juos literatūriškai „aprėdydamas", išleistų iš po savo plunksnos ne tik reikalingus, bet ir įdomius. Būtent dėl to, kad būtų įdomu, ir yra reikalingi talentai.
Atsiprašau, kad tiek daug.
Man dabar tesinori, kad tu apie tai pagalvotum. Tik. Nors pasakyti man tai, ką paskiau, dėl kai kurių priežasčių, irgi nebuvo lengva.
Būk drūtas!
Prie mūsų prisidėjo Akivaras
Akivaras
Kaip supratau, Pranas nori, kad Aurimaz rašytų vadovėlius? Receptų knygas? Naudingas prie ūkio knygas?
Ar tiesiog bet ką, bet ne fantastiką, nes kažkam atrodo, kad fantastika nereikalinga?
Atsakiau.
Pranas
Akivarai, jeigu tu tikrai taip manai, tai esi pats didžiausias fantastas, kurį žinau ne tik iš „Rašyk", bet ir iš kitur. Tu jau pribrendai biblijas rašyti.
Akivaras
Matyt nepribrendau, nes vis dar nesuprantu, ką tu nori pasakyti... Trečias miglotas komentaras.
Aurimaz
Vau, kaip faina. Aš irgi jaučiuos nesubrendęs. Būsim tokie du!
Pranas
Panašu, kaip pasakoje - du broliai protingi, o trečias kvailys. Taip, kaip pasakoje.