Lapkritis 2013
Saulė
teka 07:52
leidžiasi 16:14
ilgumas 08.22
Pilnatis
Pilnatis
15 mėnulio diena
Šiandien -3°C / 3°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 3°C / 5°C, debesuota su pragiedruliais
18
PIRMADIENIS
Salomėja Ginvydas Ginvydė Otonas Romanas Otas
Latvijos nepriklausomybės diena pasveikink
Europos supratimo apie antibiotikus diena
Mokėk loti - būsi soti
Skorpionas (10.23-11.22) - Gyvatė - 322 / 47
Traukinys. Kupė su Dzyvu
Šviesa iš kalendoriaus lapelio nesiliovė švietusi ir jau žinojau, kad galiu bet ką kviesti parodyti į ją kaip stebuklą, bet tokio poreikio nebuvo. O tai, ką žvalgydamosi po kupė matė akys, atrodė, kad mato tik dalį to, kas čia yra ir ką galima, ar net reikia pamatyt. Vėl, kaip jau ne sykį, prisiminė konduktoriaus žodžiai: Augink ją, augink, žmogau. Kokią išauginsi, tokią turėsi. Ilgam, neilgam — kas pasakys? Bet tikra, žmogau, kad šios rūšies patalpos traukinyje turi neįprastą savybę augti, keistis, paklusti valiai.
„Žinoma, — galėjau tuomet pritarti, — laužysi — sulaužysi, plėšysi — suplėšysi, deginsi — sudeginsi. Žmogau valiai daug kas paklūsta, — bet pasigodojo, kad gal ne taip supratau, ką sako konduktorius, knietint sulaukti prisipažinimo, kad jis ne Anupras, o dėdė Kazys. Nebuvo sunku jo mintį apie valiai paklūstančius daiktus argumentuoti ir kitaip, būtent, kad pagal kažkieno valią ne tik išnyksta, bet ir atsiranda visi daiktai. Štai kad ir šį kupė. Tačiau išsišvietus kalendoriaus lapeliui konduktoriaus žodžiai įgavo kitokią prasmę. Labai kitokią, kuomet net kupė po kojomis gali pajausti pasapnuotą duobę ir neabejoti, kad kalendoriaus šviesa yra tos pačios prigimties, yra tapati anai šviesai. Pagaliau gi ne iš tuščio puodo ir mintis įrašyti lapelyje naują varduvininką. Ir ar galima buvo manyti, kad atsitiks taip, kaip atsitiko?
— Dėkoju, Pranuci. Niekam ne paslaptis, kiek daug pasaulyje žmonės apturi dyvų, tačiau nei vienam į galvą netopteli mintis nors vieną turėti kalendoriuje. Ir štai pagaliau — Dzyvas.
Atrodo, kad tai išgirdęs turėjau nustebti. Nors truputį, bet — ne.
— Kas tu?
— Ne iš mergelių darželio. Bet man dabar smagu atlape nešioti šitą gėle. Matei ją daug kartų. Ir savo darže, beje. Bet ar pastebėjai jos grožį? Prisipažink, kad ne. Manau, kad net nežinai, kaip ji vadinama. Na kaip?
Tik dabar pamatau, kad nežinia iš kur ant sienos nukritęs žmogaus šešėlis, o jo švarko atlape įsegtas gyvas, atrodytų, tik ką nuskintas gėlės raudonas žiedas.
Instinktyviai paieškau žmogaus, bet pasirodo, neteisus Josifas Visarionovičius, kad, girdi, nėra žmogaus — nėra problemos. Žmogaus nebuvo; buvo jo šešėlis, pasipuošęs krūtinę gyvos gėlės žiedu ir keliais žaliais jos lapeliais, išvaikščiotais gyslelėmis it baltais takeliais.
— Manęs klausi? Bet iš tikrųjų, deja, nežinau, — prisipažinau, kaip per išpintį.
— O dainuot moki?
„Va, va, ir vėl kažkas prasideda“— pagalvojau. Šešėlis buvo jautrus. Bet irgi kitaip. Judinau ranką — jis nereagavo, krutinau galvą — jis taip pat — ne, mirksėjau akimis —šešėlyje jos nemirksėdamos žiūrėjo į mane ir negebėjau suprasti, ar tokios jos pašaipios, ar smalsios. Bet vos padūmojau, kad kažkas ne taip. Nedelsdamas atsiliepė.
— Tu jau beveik žinai, Pranuci, kas tas K a ž k a s? O gėlės vardas Didžioji nasturtė, bet ją galima išgirsti ir kitaip:
Ateik, mergyte, pavasarėly
Kai dyvai žydės močiutės darže.
— Tavo vardas Dyvas?
— Kalendoriuje parašei, kad Dzyvas. Labai patinka, Pranuci. Matai, nuo to šviesos kupė nesumažėjo, o mano paties akyse jos net daugiau.
O tai dzyvai, dzidzi dzyvai buvo
Ir ušalo ežers vasarėlėj, —
vėl uždainavo šešėlis.
— Taip, Dzyvai, net pats nežinau, kaip tai atsitiko, bet parašiau, — tariau šešėliui, o nusileidęs giliau į save, jau iš Savęsp ir be balso, tik pamąstydamas: Bet gal tik atrodo taip, kad nežinau. Jau ilgokas laikas, kai iš galvos, net nekrapštelėjusios atsisveikinimui, buvo dingusios papūgos Nadežda ir Potjė, bet šit vos įėjęs į kupė išgirdau, kad krebžda. Argi ne dyvas? Tai nuostabus dalykas, tai stebuklas ir nors labai keista, gal net nesuprantama, bet tikėk — netikėk, o pačiam sau meluoti nesinori. Išgirdęs Nadeždą ir Potjė, pasijutau, kad su jų sugrįžimu atėjo permainų metas — kad gebu ne tik „Internacionalą“ giedoti, bet gebu ir į gerklę kibti bet kam. Supranti?
Šešėlis pradėjo vaikščioti kupė sienomis — nuo vienos, ant kitos, vėl atgal it ieškodamas kažko. Tačiau regėjosi, jog ne dėl to, kad žvalgytųsi, kas kur kupė padėta. Kartu su juo kupė sienas išvaikščiojo ir ant krūtinės nešiojamas Didžiosios nasturtės žiedas. Ir šit regiu, kai stabtelėjęs, nusegė žiedą iš švarko atlapo ir paliko jį kaboti ant išorinės sienos. Vieną. Kai ugnies liepsnelę.
— Mano supratimu, geresnės vietos — bent kol kas — kalendoriui nėra. Kaip manai, Pranuci? Sakyčiau, kad ši geriausia.
— Bet ir kalendoriaus nėra. Tik jo lapelis. Ant delno telpa.
— Taip. Bet jame pirmą kartą kaip varduvininkas įrašytas Dzyvas. O, kokia didelė erdvė. Tik pagalvok, tik pamąstyk. Ir ją reikia įkelti į kalendorių kaip paveikslą. Kaip tai padaryti, nežinau, bet... bet šioje erdvėje net ir Vatikanas varduvininkas kartu su popiežiumi Pranciškumi. Taip juk? — galiausiai mano nuomonės papašė šešėlis, o nesulaukęs greitesnio atsakymo, patikino, kad nuo jo nepasislėpsiu net ir nusileidęs į Savęsp.
— Nesislepiu nuo tavęs, Dzyvai. Bet kuomet nusileidžiu giliau į Savęsp, jaučiuosi natūralesnis. Ot, klausei ar moku dainuoti. Kai nusileidžiu giliau, kai pasijaučiu esąs Savęsp erdvėje, atrodo, kad moku. Ne taip, kaip Virgilijus Noreika, bet... Betgi paklausyk.
Čia šešėlis ant sienos.
Nebijoki, žmogau —
Vaikšto mirusių sielos,
Tyli žodžiais dangaus.
Jis toks geras, mažytis —
Jo nebauskim tamsa.
Už langų ima švisti
Neatėjus žiema.
O ugnelė kūrenas —
Šilta, gera, ramu.
Snaudžia kaminas senas,
Dūmai kvepia mišku.
O tave aš mylėsiu,
Gal tu mano sūnus?
Ir malda palydėsiu
Į Aukščiausio namus.
Neskubėki, šešėli,
Grįžt iš žemės dalios.
Pailsėki, pabūki
Tu prie savo mamos.
Verpsiu šiltą tau šalį
Iš vienatvės dienų
Ir numirus, sūneli,
Aš tave auginu.
— O toliau?
— Toliau? Bet, regis, kad viskas. Ar aš kažką užmiršau?
Šešėlis neskubėjo atsiliepti. Pasimuistė, pasirąžė,pavaikščiojo po sieną, o sugrįžęs prie gėlės žiedo, prisėdo prie jo kaip žėruojančios žarijos ar plazdančios nedidukės liepsnelės ir:
Iš žvaigždės spindulėlis
Ir lemtis – iš žvaigždės.
Klauso žodžių šešėlis
Šilumoj prie ugnies.
Ir labai patikėjo,
Kad mamos jis sūnus.
Mažas, mažas šešėlis
Lanko ilgesiu mus...
-----------------------------------------------------
Lapkritis 2013
Saulė
teka 07:54
leidžiasi 16:13
ilgumas 08.19
Pilnatis
Pilnatis
16 mėnulio diena
Šiandien 3°C / 5°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 3°C / 8°C, debesuota
19
ANTRADIENIS
Matilda Dainotas Rimgaudė Dainius
Tarptautinė tualetų diena
Geriau būt paprastu žmogum, nei kiaule
Skorpionas (10.23-11.22) - Gyvatė - 323 / 47
042 (+XXIX)=75
Jei negali geriau
Neplak, širdie.
Jei negali geriau — sustok.
Man nepatinka, kai žmogus
Be žingsnių kelią trypia.
Net ir aušra, sustojus virš galvos,
Akis išdegina rasa.
Mes vis dėlto, širdie,
Kelionių išauginti
Nuo lopšio girgždesio,
Lig bambsančios lazdos.
Kuomet negalima išeit į naują žygį,
Sustok, širdie,
Sudeginusi paraką
Kaip šūvis šoviny...
Smalsė
Gerb.Pranai, mažiau kalbėkime ir galvokime apie tai, o
laikas pasiims savo.Tad beprasmės kalbos apie tai: ko
mes be norėtume - norai ir lieka norais. Jokie pamokslai ar pamokymai nieko neišgelbėjo ir neišgelbės nuo neišvengiamybės. Aš manau mane supratote ką norėjau pasakyti.Tad rašykite , kol lazda juda, o kad ant dūšios
būtų šviesiau patalpinsiu vieną kūrinėlį ir dedikuoju Jums.
Jaunystės draugams Dedikuoju Gerb. Pranui
Jaunystė prabėgo vėjais, pūgom,
pavasario saule, liepų žiedais,
jaunystėje audrų mes nebojom,
šypsojom gairintais saulės veidais.
Savąją laimę savaip supratom,
pakako šypsnio, žvilgsnio skaidraus,
ramunės žiedą atradę prie tako,
spėliojom mintis mielo žmogaus.
o valso garsai svaigiai viliojo,
skriejom linksmų veidų sūkury,
metai ėjo, lėkė ir ne sustojo
paliko mus jaunystės ilgesy.
Laimė lankė ne visus vienodai,
nes nemokėjom laimės pažint,
gyvenimą kūrė išminties klodai,
kuriuos tereikėjo atrinkt ir brangint.
2004m.
Mintautė
"Nukreipkime sielą prie to, kas amžina, stebėkimės aukštybėse skrajojančiais visų daiktų pavyzdžiais ir tarp jų esančiu Dievu, numatančiu, kaip apginti nuo mirties visa, ko jis dėl medžiagos pasipriešinimo neįstengė padaryti nemirtingu, kaip protu nugalėti kūno ydas."
Lucijus Anėjus Seneka
Gunta
ne, tokie eilėraščiai kvepia bejėgiškumu, jie apdainuoja bejėgiškumą ir stato jį ant pjedestalo. aš nesiimu spręsti, ar, amžiną atilsį-taika jam, Šapras, buvo teisus,ar nebuvo?.. savo supratime ir savo supratimu, jis tikriausiai (noriu taip manyti, kad tame jis buvo taip) buvo teisingas, tada taip ir yra; tačiau, jis niekada neapdainavo eilėraščiu, ar savo vedimu kokios nors laidos, ir t.t. savo veikloje, bejėgiškumo...
štai jūsų eilėraštis "jei negali geriau" - gal tada rašyt nereikia, arba rašyti ir į dienoraštį įsidėti, taip?.. o kada jūs viešinate - publikuojate traktuodamas jį eilėmis, tai techniškai lyg ir viskas sueina,bet turinys,prastas. " Mini Odė Bejėgiškumui". (ir jei pavadinimą parašytumėte "mini Odė bejėgiškumui" - būtų tada pusiausvyra atstatyta, eilukas galėtų būti jau ne dienoraštiniu, nes jis įgautų dar ir kontekstą,tai yra kelią, kuriuo trypinėja, keliauja, taip?.. Pranukai?
Tom Kom Potas
Akis išdeginusi rasa - labai. O pabaiga militarizuota, gal ir be to šūvio būčiau apsiėjęs (: 4
Pranas
Ai, Gunta, Gunta, geras tu žmogus, bet tai nereiškia, kad teisingas. Mano supratimu Šnekorius kur kas teisingesnis, parašę žinutę:
Ką ten apie mirtį rašai? vakaaaar juk sveikas buvai O jei rimtai, tai parašyta labai protingai. Taip niekados neparašys nei viens jaunas žmogus. Tik su branda atsiranda supratimas ir noras išeiti iš šio pasaulio oriai, neskęstant savo fekalijose. Tik tokios mirties ir norėčiau. Ten parašiau, kad kai ateis tam tikras laikas, bet kas žino kada ta valanda x. O gal ji po akimirksnio.
Gunta
na jau, Pranai, tokie norai atsiranda kai žmogus nebetiki savo jėgomis - pakirtus jį fizinio kūno kančiai, bet dar nenukirtus, tokio amžiaus sulaukęs, ir tiek gyvenęs, jau turėjote tai pastebėti.
Vienas žydas pateko į ligoninę,ir paaiškėjo, kad jis 40 metų joje nesilankė, nes nebuvo jo sveikatos paso - tai yra kortelės medicininės. Ką jis papasakojo, tai, kad karo metu, jis kalėjo koncentracinėje stovykloje (tipo HiMlerio) tokio tipo stovykloje, kurioje buvo atliekami eksperimentai ant žmogaus - moksliniai - medicinos, anatomijos, psichiatrijos, genetikos, psichologijos ir visose įmanomose srityse. Jis išliko gyvas, nors stovykloje, dar vaikui jam beveik esant, buvo išplėštas inkstas, ranką, o jis nemarintas matė, kaip inkstas virpa daktaro rankoje. Jis šaukėsi mirties, jis šaukė ir raudojo, bet ponia Mirtis neatėjo... jam užsiuvo pilvą, o sekančią dieną išvarė į darbus... jis išliko gyvas, ir nesudegintas, bet į žmones baltais chalatais jis nebegalėjo žiūrėti, ir taip nutiko, kad tik papuolęs į ligoninę jis tai papasakojo, o kortelės jo sveikatos žinoma kad nebuvo. Tai gi, dar vaikai būna nori mirti, kuriems atlieka chemijos seansus, bet mamytės jos įkalba, kad dar, bendromis jėgomis pakentės,o paskui palengvės, jos yra kartu ir padės ištverti,dar reikia, o paskui jie eis pirkti balionų, ir leisti burbulų į orą,,, ir jie susikaupia, ir vėl eina į chemiją, jie nėra sulaukę jūsų amžiaus Pranai, gėdykitės...
(tokie eiliukai atsiranda kada fizinis kūnas sukelia diskomfortą ar kančią, bet tai kol žmogui brandos trūksta, kol jis absoliutizuoja kūną,o ne dvasią. Labai jauni iš viso absoliutizuoja kūną, jiems lytinio akto metu patiriamas malonumas yra gražiausia akimirka gyvenime... įsivaizduojate, koks jiems absoliutus yra fizinis kūnas.)
Pranas
Dėkui, Jonai, kad pritari. Beje, aš taip ir maniau, kad negali nepritarti. O tokie eilėraščiai atsiranda irgi tik atėjus tam tikram metui, kai jau esi sunokęs priimi, kas neišvengiama, nepaisant ar esi ateistas, ar krikščionis..
Gunta
Krikščioniai krikščioniai Jūs, nu kur tai matyti, nugyventi visą gyvenimą, vadinti save krikščionimi, o va į pabaigą, kai ateina patys didžiausi šansai, (galimybės) save išbandyti, save patikrinti, ar tikrai esi krikščionimi, savo esmėje, jamate ir išsižadate... Jūs kalbate dabar apie kūną,kuris,pasak krikščioniško tikėjimo koncepcijos yra laikinas "ne vien tik duona žmogus gyvas" taip?.. o siela - amžina; tai va imate ir išsižadate. sureikšminate kūną, ir atsižadate, visą gyvenimą lyg ir tikėję, puoselėję, tos krikščioniškosios tiesos, kad Dievas neduoda žmogui kančios daugiau, kas virš žmogaus jėgų ją iškentėti, taip?.. o iškentėdamas kančią sąmoningai (tam ir tarnauja bet koks tikėjimas) iškentėdamas su žinojimu, jis nepraranda šviesaus proto, na ir žinoma, kūną reikia eksploatuoti tinkamai, kad jis tarnautų - persivalgyti juk irgi nuodėmė - neteisingai eksploatuojamas kūnas.
Šnekorius
Visiškai pritariu šioms iš pirmo žvilgsnio niūrioms mintims.Žinoma, nemanau, kad Autorius čia apie save, tačiau teko matyti visškai negalios palaužtų žmonių kurie meldė mirtis, kurie norėjo numirti oriai. Beje, tokios mirtis norėčiau (kai bus laikas) ir aš. 5
Dominija
Na, jau ne! Numirti visada suspėjama.Dar rašyt ir rašyt!Mintys brandžios ir kokybiškos. Tegu nepavargsta širdis!
Lapkritis 2013
Saulė
teka 07:56
leidžiasi 16:11
ilgumas 08.15
Pilnatis
Pilnatis
17 mėnulio diena
Šiandien 7°C / 8°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 8°C / 10°C, lietus
20
TREČIADIENIS
Feliksas Jovydas Vaidvilė Laimis
Afrikos industrializacijos diena
Tarptautinė geografinių informacinių sistemų diena
Būk girtinas, bet nesigirk
Skorpionas (10.23-11.22) - Gyvatė - 324 / 47
Ar žino?
Gal sapnuoja, gal tyli,
Gal meldžiasi žemė,
O po kojom labai negiliai
Gyvasties begalybė —
Kalba upių, šaltinių vanduo,
Tartum venos išvaikščioja šaknys...
Kažin, ar žino bent jos,
Kaip atrodo miškai?
Kaip laukai suvilnija javais?
Kaip atrodo pražydusios gėlės?
Ir bendrai —
Kaip atrodo pasaulis
Iš tamsos taip aukštai
Savimi pakylėtas į dangų.
Smalsė
Sutinku su Gerb.Pranu, jog dauguma mato tik žalius lapelius ir nuspalvintas gėlytes, o į gelmes nemato reikalo, nors mintimis pažvelgti...Gamta taip: mus gaivinanti, gydanti, maitinanti neturi to ką turi
žmogus, t.y. vidinio pasaulio...Deja, mums tai visai
nesvarbu...
Pranas
Gerai, Kęstuti, IKI. O tą sertifikatą išdavei pats.
Mintautė
Ir kaip svarbu žinoti,
Koks sąryšis tarp jų glaudus,
Nes jei nuskinsi augalą -
Sudžius jis ir pražus.
tictac_it
Ne vieta čia diskusijoms bet klausimas klausimui - kas Jums išdavė sertifikatą suvokti - kiek gali suvokti kitas ? Ir pasakyti - mano mintis tokia galinga, kad tu jos nesuvoksi ... ėėė , kuo tai kvepia ?
Pranas
Atsiprašau. Kada sužinojai, kokios lyties tavo palikuonys bus?.
O tu: kas čia per klausimas ? aišku - žino juk be šaknų tamsoje nebūna gėlių šviesoje.
Nemenkink mano klausimo, jis galingesnis negu gali suvokti.
tictac_it
Brangus Pranai, nejaugi taip visiems solidesnio amžiaus žmonėms atrodo kad visi kiek jaunesni jau yra tokie nesusitupėję viščiukai ir visiškai nesupranta alegorijų metaforų etc. O juk būtent "esmingesnių" dalykų gal ir ieškome poetikoje - per viską - mintis , žodžių sąskambius ir visokius kitus ryšius . Ar ne laikas būtų pamanyti kad būti "daug" vyresniu ir tipo - išmintingesniu visai neduoda Jums teisės siūlyti kažkam čiulptukus . Bet nepykstu gerbiamas Pranai, esu gavęs ir kur kas pikantiškesnių pasiulymų . Jūs ten sau pasigalvokite prie progos - galimas daiktas ir eilėse juk atskleidžiate savo matymą tiek kiek matote - ir tai atrodo begal reikšminga, mistiška ir gal net tobula. Bet nepamirškite, kad tai tik Jūsų matymo kampas ir gal kažkas pamato Jūsų požiūrį kūryboje, t.y. Jus patį . Ką kartais ir atskleidžiate lengvame susierzinime. Ir be to - komentaras ir vertinimas yra ne tik jums, bet ir visiems kitiems kurie tą kūrinį skaitys , juk taip? O ten jau tų požiūrių ir supratimų - nuo/iki Todėl prašau nepergyventi labai ir taip jautriai nereaguoti, kad kartais tik lengvai pašmaikštauju tuo komentaru, nušviesdamas vieną "briauną" , nenušlifuoto dar akmenuko su pagarba
Įvertinkite komentarą:GerasBlogas
2013-11-20 10:41 juozupukas
juozupukas
Tai simbolizmas, o simbolikai nebūtina aprėpti visas fiziologines ar biologines f-jas. Šiaip ir iš patyrimo žinome jog augalai nekvaršina sau nesamų smegeninių ir, kad yra, ar nėra kažkur kažkoks dangus jiems nesvarbu, kadangi jie neaprūpinti nerviniais jutiminiais organais. Čia jau reikėti papeikti jos didenybę Evoliuciją, kad ji sumeistravo tokią netobulą augaliją. Bet tai jau ne šių eilučių uždavinys.
Pranas
Mielas Kęstuti, tu net nemoki, tikriausiai tingi suprasti, ką skaitai. Kartais norisi tau vietoje „tic-tac" tablečių pasiūlyti čiulptuką. Nepyk, nes aš nuoširdžiai taip pamanau. Mano klausimas kitoks: ar mato, ar žino žemėje esančios šaknys, kokį gražų pasaulį jos iškelia. Aš čia tiesiogine prasme. Ir jeigu netingėtum pamąstyti, lengvai suprastum, kad iš tos tamsos esi iškeltas ir tu. Bet,deja, tau ir poezijoje rūpi tik lapelių mirgėjimai.O aš bandau , mielas kritike, kalbėti apie esmingesnius dalykus. Išgirsk - BANDAU, o kaip sekasi, tai jau kitas dalykas.
Taigi, iki kito, tolimesnio karto...
Ir labai prašau, nemanyk, kad aš čia rašau dėl tamstos vertinimų. Nors kitą vertus, ką nori taip manyk.
tictac_it
kas čia per klausimas ? aišku - žino juk be šaknų tamsoje nebūna gėlių šviesoje ... 3
Lapkritis 2013
Saulė
teka 07:58
leidžiasi 16:10
ilgumas 08.12
Pilnatis
Pilnatis
18 mėnulio diena
Šiandien 7°C / 8°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 8°C / 10°C, lietus
21
KETVIRTADIENIS
Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Pasaulinė sveikinimosi diena
Pasaulinė televizijos diena
Vienas auga į protą, kitas - iš proto
Skorpionas (10.23-11.22) -Gyvatė - 325 / 47
Nekenčiu, seni...
Na ir kas, kad tu mano?
Tiesiai — šviesiai tariu:
O, senatve, nemyliu tavęs!
Net ir smėlis nemoka girgždėt tarp dantų.
Kaip girgždės, jei ir tų jau nėra.
Žiba akys — ne akys,
Bet atsimenu dar:
Daug šviesos jos į žmogų įliejo.
Mėlynavo dangum.
Žibutėm žydėjo.
Jeigu ašarom tvino,
Tai džiaugės kaip bitės medum,
O jų vyzdžiuose meiliai kukavo gegutės...
Neatrodė, kad būti galėtų kitaip.
O dabar...
Na ir kas, kad tu mano?
Nekenčiu, seni, tavęs,
Kad esi,
Kad ne tu čia,
O aš.
Važarė
Gili, brandi mintis
Kadagys
Gili mintis, kas tą senatvę mėgta tikrai patiko. 5
Agu Kitkits
Tūlats tskaitytojats ėjo ir nuėjo, o mets tsu teuku tsovim ir ziūrim į lapą, ne į tsave, o į lapą, nets mumts vitskats rūpi, vitsats pataulits grazuts, ne vien tik tsavots peripetijots, taip! Patsiziūrėk ir tu, pamatytsi! o Tsnekoriuts kaip matau, uzuot meldetsits kaip ats jam takiau, apie tsipilį tsneka...
48618tas
ir išties - tikras penas tūlo skaitytojo dūšiai tokios štai jūsiškosios peripetijos...
Šnekorius
Nė velnio. Moi goda, majo bagatstvo. Vat taip, Pranai. SEnatvė tai didžiausias turtas kurį nieks neatims. Čia panašiai kaip su sifiliu - nei pamesi nei pragersi. Taigi tik džiaugtis reikia. TRugdis - veidrodis, tačiau šukuojantis jo nereikia, nes nėr plaukų, o barzdą galima auginti ilgą, taip veidrodį apeinant. O širdyse juk mes dar vis jauni
juozupukas
Greičiau, Mirtie, žilasis kapitone,
Pakelkim inkarą. Liūdni krantai, sudie.
Pirmyn į tamsią, tolimą kelionę,-
Būk mano švyturiu, liepsnojanti širdie.
Užsimiršimo nektaru skaidriuoju
Nutildyk nerimą ir apsvaigink mane.
Juk, vis tiek pat, į pragarą ar rojų -
Į juodą prarają, kur šaukia Nežinia.
Būkime išdidūs ir neverkšlenkime eidami į Nežinią ar Amžinybę?..
Juozas Staputis
Poetiški žodžiai.
Pranas
Na, na, Petrai...
Tai kaip tuomet atrodytų tas: tiesiai - šviesiai?
Įvertinkite komentarą:GerasBlogas
2013-11-21 07:34 Senamadžius
Senamadžius
Na ir kas?
Tiesiai — šviesiai tariu:
Nemyliu tavęs!
Pranai,
nereikia visų kortų
atskleisti iš karto -
tas poezijos švarkas
iš veršelio odos
ir todėl iš pat ryto - 5.