Kovas, 2013
teka 07:07
leidžiasi 17:56
ilgumas 10.49
Pilnatis
21 mėnulio diena
Šiandien -7°C / 1°C, sniegas
Rytoj -9°C / -5°C, debesuota su pragiedruliais
3
SEKMADIENIS
Kunigunda Uosis Tulė Nonita
Tarptautinė rašytojų diena
Lėlių šventė (Hina-Matsuri)
Genys margas, svietas dar margesnis
Žuvys – Gyvatė - 62 / 09
Pailsėk truputį_
Štai ir viskas, Pranai. Mama Tėtę pragyveno vieną
mėnesį, vieną dieną ir vieną valandą.
(Jonas iš Griškabūdžio )
Žinau ir aš
Kad džiaugsmas žmogui sielą kelia
Ir vieversiai negali negiedoti,
Bet šit žvelgiu akim pritemdytom į tolumą miglotą —
Vėl duobę kasa,
Vėl nukryžiuotas medis
Su nukryžiuotu Kristum smeigiamas į žemę,
Ir Griškabūdis žvakėm meldžiasi: o! Dieve...
Bet šit elėraštis, kurį rašau,
Užburtas liūdesiu
Jau poteriaut nemoka...
Ir aš su juo nelyg susroj,
Burna išdžiūvusi,
Nors kelk atlorių, kad giedotų.
---
Bet, Jonai, pailsėk truputį,
Dabar jau ne už tėvą, motiną,
O už save..
---------------------------------------------------
visai gražiai savo liūdesys būtyje apdainuotas, bet žinokite, ilsės jis ar ne, tai jau jam geriausiai žinot, už ką ir ar reikia, tai gi pabaigoje tas geranoriškumas, savo gero palinkėjimas, Jono pagarbinimas, koks jis šaunuolis - nelabai. Juk iš tikrųjų, linkėtojas ne Dievas - taip?.. ir už ką ten Jonas ilsės, ar neilsės, su vėtrom šėls, nes taip to troško, bet kol žmogaus kūne gyvavo, negalėjo to padaryt, tai jau Jono teisė ir laisvė...
va tas paskutinis man ribotas, apibrėžtas, nelabai. nurodžiau kodėl jis man ne koks;
visumoje gražiai apdainuotas žmogaus išjaučiamas liūdesys būtyje, kurį jis jaučia.
---
mano viena teta, pragyveno su savo vyru visą gyvenimą. jie neturėjo vaikų. gražiai gyveno, tikrai kartu, o ne po vienu stogu, bet kiekviens savo pasaulyje, kai riša žmones tik buitis, ūkis, ir lova, ir jie jau galvoja kad gyvena kartu; ne, šitie tikrai kartu.
jau senatvėje, abu jie jos sulaukė, teta labai susirgo, ją išvežė į Kauno klinikas, ji ten savaitę gulėjo, ir po savaitės, darant operaciją, ji mirė. Dėdė liko namuose, ir giminės pradėjo slėpti, kad ji mirė, na sako reikia paruošti, nes neatlaikys širdis jo, jau senas, bet nereikėjo ruošti, mirė ir jis. dar jos nepalaidojus, neparvežus į namus... jam nepasakė, kad ji mirė, o matai kaip; tai gi...
ir susitiko jie (taip kalbėjo romane "žmogus kuris juokiasi) ta akloji, kada jau buvo nusiteikus mirti, ir pradėjo mirti, patikėjusi, kad jos mylimasis, tas žmogus - pagrindinis herojus, jau mirė; ir pradėjusi mirti, jau nebegalėjo sustoti, tai jam pasakė, kad ji bus ten, ir kai jis numirs jie ten susitiks...) žvaigždėse, ten žmonės susitinka išėję į amžinybę, kurie neišsiskyrę buvo visada, tai ir neišsiskiria po mirties - taip?.. mirtis tai tik kūno mirtis, kūnas laikinas, o siela... taigi.
Šnekorius
Didžiulis ačiū mielas Žmogau Pranai už tokią gražią užuojautą. Niekados to nepamiršiu
Šnekorius
Pranai, Tu paskaityk ką man rašo Gunta. Pasirodo, jog dėl to, kad parašei šį eilėraštį aš esu egoistas. Na ir žmonės. O aš sėdžiu čia, nes kremuos tik antradienį, tad ir šermenys prasidės tik tada. Laidosim trečiadienį. Matai, ir krematoriume eilės.
2013-03-03 17:36
Pranas:
Jonai, tu nepaisyk, kas ką čia sako, ar net daro.
Mano šį eilėraštį irgi kažkas iš adminų įvertino 1.
Tiesa, gali būti, už tai, jog ne į vietą jį padėjau. Per apsirikimą nunešiau pas filosofus. bet kaip ten bebūtų. man toks adminas daugiau negu kiaulė. Kryžius dar nepastatytas, o jis jau išverčia jį ir atsiprašant jo vietoje priši....
Tai negi dabar man eit pas jį ir bent pasakyti, kad jis krūvelė mėšlo.
Tai tiek, Jonai. Neieškokim čia angelų, jų nėra. Nebent kiekvienas sau.
2013-03-03 17:58
Jonas, Šnekorius
Jūs tikrai nieko nesuprantat, apie tai ką rašė Pranas, nes visiškai nežinote situacijos. Jis linki poilsio man, nes šešis metus neatsitraukdamas nuo lovų slaugiau abu tėvus. Mamai amputuotos kojos, o TĖvuliui Alzhaimeris. Šešis metus kojų iš namų neiškėliau ir valiau užpakalius. Bet JUms to nesuprat. Montenis (ne viena Jūs jį perskaitėte) be abejo yra teisus. Lygiai taip pat manau ir aš, tačiau aš, priešingai nei Jūs, niekada neišdrįsčiau kritikuoti žmogų už tai, kad rodo savo geraširdiškumą draugui. Beje, jei domitės filosofija tikriausiai skaitėtene vien Makvelį ir žinote mintį "Su kitu elkis taip, kaip norėtum jog kiti elgūsi su Tavimi" Pranas matyt tai perskaitė
2013-03-03 17:28
Gunta:
tuojau parodysiu kur matau jūsų egoizmą, nes jūs to paprašėte antrojoje žinutėje, tai tą jūsų egoizmą kur įžvelgiu, tuoj parodysiu,
parašysiu ryškiau (juodesniu šriftu, kur jis):
čia jūsų žodžiai, CITATA (iškopijavau), bet aš juose tik įdėsiu paryškinimo ženklelius, ir ten kur šriftas bus juodesnis, ten įžvelgiu, rašiusiojo autoriaus tą tekstą, egoizmą:
autorius /Šnekorius/:
Jūs tikrai nieko nesuprantat, apie tai ką rašė Pranas, nes visiškai nežinote situacijos. Jis linki poilsio man, nes šešis metus neatsitraukdamas nuo lovų slaugiau abu tėvus. Mamai amputuotos kojos, o TĖvuliui Alzhaimeris. Šešis metus kojų iš namų neiškėliau ir valiau užpakalius. Bet JUms to nesuprat.
Pranas rašo ne jums, o skaitytojams eilėraštį, neatrodo?.. juk kai rašo jums, tai rašo jums, o ne publikuoja? ne?
skaitytojai, neturi žinoti jūsų asmeninio gyvenimo, neprivalo jo žinoti, to jūsų asmeninio gyvenimo, o gal neatrodo tamstai, taip?,
jūs negalite reikalauti iš skaitytojų, kad jie privalėtų sužinoti jūsų asmeninį gyvenimą, jiems juk savojo užtenka...
toliau:
jei jūs valėte savo mylimiems tėveliams užpakalius, ir šešis metus dėl to negalėjote iškišti kojos iš namų, neturite poezijos (tokio dalyko po saule) grožinės literatūros - taip pat, versti į priemonę, kurios pagalba būtų skelbiama kaip jūs sunkiai gyvenote... ne?..
o tai kodėl neatidavėte jų į prieglaudos namus, labai mylėjote, ar labai jautėte pareigą, kad turite tai atlikti ir iškentėjote jų buvimą po saule, kol užpakaliai buvo gyvi... šešis metus. na tikrai ne juokas... tačiau, argi jūs ne egoistas, pasielgėte vieną kartą garbingai, neatidavėte jų į senelių namus, neiškėlėte iš namų kojos, o dabar kaltinate dėl to mane.
aš juk prisiregistravau tinklalapyje kuriame yra šlovinama kūryba, literatūra, poezija, ne?..
o jūs norėtumėte kad tas dalykas egzistuotų tik todėl, kad jame būtų rašomas jūsų gyvenimas; ale jau raminkis, tikrai per tuos šešis metus nukvakai. suprantama, buvo nelengva, jei negalėjai sulaukti jų užpakalių atšalimo... šešis metus, siaubas, siaubinga savijauta šešiems metams.
2013-03-03 17:54
Gunta:
aš neįvardinu tik grindžiu KODĖL, ir dar tamstai, kuris reikalauja domėtis, ką jis veikė šešis metus, labai mandagiai paaiškinu.
taip kad, jūs ne tuo adresu,šiame tinklalapyje, grožinė literatūra,
o jei Pranas jums rašė, bet per klaidą čia įkėlė, tai paprašykite kad ištrintų tą publikaciją kuri yra literatūriniame tinklalapyje, jau kaip kūrinys, bet jūsų egoizmas jums akis uždengė, užrišo, ir kol jūs jo nepažabosite, per tą jo uždėtą raištį, nepamatysite, kol jis - tas jūsų egoizmas, ant jūsų sielos, jūsų proto, jūsų VALIOS, jodinės... OK.
2013-03-03 18:02
Gunta:
dedikacija yra kokiems žmonėms - nusipelniusiems visuomenei - tautai, bendruomenei; na o jūs kuom nusipelnėte, (tik nepasakokite visuomenei, apie tai, kaip laukėte šešis metus, kad subinės atšaltų) gražiai pasielgęs, iš pareigos, ir tą savo gražų poelgį subjaurojote.
ten nebuvo nurodyta dedikacija. Galvojau iš viso, kad kūrinys skirtas žmogui, kuris jau mirė, kuris buvo toks puikus ir... palaidojo savo mamytę ir tėvelį kartu, džiaugėsi jų meile ir iš kart išgyveno netektį abiejų, tai liūdėjo, o va dabar Praniuko tas draugelis pasimirė irgi. Prisimena Praniukas jį geru žodžiu, jam palinki anapus "poilsio"
ec tu, Joneli tu joneli< ką tu nusipelniai visuomeniai, kad turiu tave žinoti, kaip Joną biliūną, ką? nori literatūrą subjauroti asmeniniais kokiais tai dalykais, na ką?
Biliūnas susipelno, o tamsta?
nu tvarkykis su savo Ego, greit praregėsi, jei jį pažabosi o ne jam pataikausi.
2013-03-03 20:00