Trys pelėdos

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Trys pelėdos » 2013: DARBO KALENDORIUS: » PAKELIUI Į 75:(1939 - 2014) ...

PAKELIUI Į 75:(1939 - 2014) ...

Сообщений 61 страница 70 из 431

61

Vasaris 2013

teka 07:26
leidžiasi 17:40
ilgumas 10.14

Priešpilnis (pilnėja)
13 mėnulio diena

Šiandien -6°C / -3°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj -6°C / -4°C, debesuota

23
ŠEŠTADIENIS
Gantautas Butvilė Severinas Romana Roma
Be drąsos vyras - kaip be kartumo pipiras
Žuvys - Gyvatė - 54 / 08

0

62

KOVAS (pirmoji pavasario  diena)

teka 07:12
leidžiasi 17:52
ilgumas 10.40

Pilnatis
18 mėnulio diena

Šiandien -1°C / 2°C, sniegas
Rytoj -7°C / 0°C, sniegas

1
PENKTADIENIS

Albinas Tulgaudas Rusnė Antanina Antanė
Būsi nuolaidus visiems - ir kiaulė ant sprando atsisės
Žuvys – Gyvatė – 6 0 / 09

EIL. PAKUŽDĖTI SAU (LXXV)

Dairaus po žvaigždynus,
Apglostau žvaigždes,
Net manau, kad kažkur ten
Būtų gera sau sostą turėti,
O čia pat
Iš visur į mane
Eina Dievo dovanos:
Šliaužia druska,
Plaukia vanduo,
Duona ateina...

Kas, sakykite, jas suskaičiuos?
Kas žino, kokio aukso,
Karūnos jos vertos?

Paremiu galvą delnais tartum dangų,
Kur viskas sueina net po mirties.
Regis, taip neseniai ketinau:
Pastatysiu bažnyčią Žmogaus   
Jei ne širdy,
Tai bent šalia jos
Iš duonos,
Iš druskos,
Vandens...

2013-03-01 05:13:49
Pelėda

Tepasidaro knyga... (1)

P. s:
     ... kol kas mūzų tiek, ačiū joms, o dabar apie RYT, kuris  prieš 20 metų. Ir tuomet  buvo sausio 15 d. o popiežiaus Grigaliaus XIII kalendorius rodė 1994 metus. Visaip buvo ruoštasi ateiti  į tų metų šeštadienio rytą, bet dažniau manant, kad nieko ypatingesnio mūsų gyvenime neatsiras: na, jeigu ir išvažiuosime karieta, tai paskui kelionės kartosis ir jos taps įprastomis, įterptomis į kasdienybę ir net užsimirš, kad dėl tokios kelionės, beje, irgi  visaip  nemenkai  pavargta. Iš kur mums buvo žinoti, kad vargo atsiras tiek , kad ir dabar, kai  atrodo karietos jau seniai nėra, o ji nenurimsta. Bet gal apie tai dabar daug šnekėti neverta. Sakom „gal neverta“, kadangi likimas duoda progą vėl įsėsti  į „Dženę“. O kad ji mums labai reikšminga, tai bent truputį galima suvokti, jog pirmą kartą į savo (Lietuvio) kalendorių, įrašėme minėtiną datą, būtent „Dženės dieną“. Graudu, gera ir turbūt nereikia gėdytis jaučiant,  kaip rasoja akys.
    Anais metais  „Lietuvio kalendoriaus“  dar nebuvo, tačiau kažkokiu būdu jautėme, kad jis atsiras ir pirmoje sausio 15 d. eilutėje bus užrašyta: 1923 m. prasidėjo Klaipėdos krašto  lietuvių sukilimas. Sukilėliai  paėmė  Klaipėdą.
      — Miela prisiminti, o ar bus, kas mus prisimins, — tyčia netyčia pasakė Vidinis ir šit po 20 metų dar kartą bandome patys save prisiminti, labai abejodami ar pavyks?

Prie  atodangos į praeities sausį

Pradžios knyga: Taigi Dievas padarė du didžiuoju žiburiu: didesnįjį žiburį dienai valdyti ir  mažesnįjį žiburį nakčiai valdyti, taip pat ir žvaigždes. Ir  jis jas patalpino dangaus  tvirtumoje, kad žibėtų viršum žemės ir valdytų dieną ir naktį, ir atskirtų šviesą  nuo tamsybių. Ir Dievas  matė, kad tai  buvo gera . Ir pasidarė  vakaras ir  rytas, ketvirtoji diena.

teka 08:35                leidžiasi 16:22
I.(15)
Radijo karietos (Dženės) diena
Paulius Skirgaila Snieguolė Meda Povilas

— Na ir kaip?
     Supratau, ko klausia Vidinis. Apsižvalgiau aplinkui. Arčiausiai akių iš aukštai nusileidusi scenos - uždanga. Kas  už  jos, dar nežinau, bet jaučiau, kad už jos kažkas iš to, kas prasmingai įsiterps į mūsų gyvenimą. Ir, žinoma, neabejoju, kad už jos žiema.
     — Dar anksti. Dar ne laikas.
     — Ir vis dėlto smagu, dzieduli. Labai. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje išaušo Radijo karietos diena. Dženės diena. Sveikinu, dzieduli. Dar ne ant  pakelės akmens sėdime. Judame, krutame, o  kol mes, tai ir kalendorius
     — Maniau, apie Radijo karietą pakalbėsi.
     — Jeigu sąžiningai, aš  jos jau irgi bijau. Net atsiminti  bijausi. Bet biesas nematė, pabandyti reikia. Nuo to blogiau nebus,— ir nutaisęs jaunesnę, prašmatnesnę pozą, nesuprasi, deklamavo ar rečitatyvą dainavo:

Net nežinau, ką man daugiau kalbėti.
Gal tu teisus, ieškodamas tiesos.
Bet man jau širdį pradeda skaudėti,
O ji viena ir nieks neduos kitos.
Istoriją teisybę ras be mūsų,
O mes abu — kaip jau seniai —
Išgerkime už svajones
Už savo mūzas —
Tegu už mus
Sparnus
It  paukščiai danguje išsklęs.
Juk negali užpūst žvaigždės, vežėjau,
Ar kalną panešioti ant pečių.
Deja, va čia, it žirnį
Prie kelio kryžių ir karų 
Dievulis Lietuvą pasėjo.
Ne mudviejų kaltė,
Kad jos tokia dalia.

— Ar tik dabar sužinai? Taigi kad ne mudviejų kaltė.
Tačiau dabar ne apie tai. Pasidžiaukime, kad esam. Kad ir kaip besidairytume iš kelionių po savo istoriją, o tenka pripažinti, kad laimingi. Karai, marai nugaišta, išnyksta, nugarma, o  mes pasiliekam, —  pasakiau it kažkeno raginamas atsiliepti į taip pradėtą Vidinio pašnekesį.
     — Bet dainuok, dzieduli. Ar deklamuok. Dabar tavo eilė. Neieškok  gatavos  dainos.  Žiokis, kaip jauti, kaip atrodo ir tai bus ko mums šiandien reikia. Tik drąsiau. Gerklės užgrūdintos. Neturėtų peršalti.
     — Juokauji?
     — Nejuokauju, bet  jeigu manai, kad niekuomet nesu buvęs šeštojoje palatoje, tai...
     — Ak, sakai, šeštojoje palatoje. Betgi ne ta diena, kad šiandien joje būtume.
     — Nagi laukiu, — paragino Vidinis ir net nepajaučiau, kaip prasižiojo mano burna:

Išgerti, ačiū die, yra –
Kai dirbi iš širdies, žinai
Ką pasiimti į kelionę.
Kartais galvoju:
Viešpats visagalis,
O ką imu – imu iš rankų jo.
Tad būkime sveiki
Ir su Dievu...
Te mūzų sklendžiasi sparnai,
O sielos neuždūsta nuovargiu kelionės.
Gal būt net pakeiksnokime
Tą sunkų daiktą – sąžinę žmogaus. 
Apaugo riebalais, deja.
Bet kol dar negirti,
Kol mokam jaust,
Nebūkime teisėjais jai.

— Ogi iš tikrųjų puiku. Kad kada nors būčiau girdėjęs kad tavo – mano balsai skamba, taigi — ne, taip niekuomet  nebuvo. O dabar? Tik paklausyk:

... Ir štai įleidžiu į save gyvatę-
Dabar ji šliaužios, smegenis laižys.
O šliuže mielas, kas ir kam pasakė,
Kad tu niekingas tvarinys?
Kad su tavim negera ir bjauru?

Nagi  ko nepadedi, to tyli? — be žodžių supratau  ant peties užmestos jo rankos poreikį ir  dabar  jau  kartu su Vidiniu:

Botagas švilpteli:
- Valio! kelione...
Sužvengė žirgas:
- Y-ga- ga!
Ir neatrodo, kad važiuojam
Gražaus stebuklo šukele

— Eime, nėra kantrybės laukti, — pasakė  Vidinis ir praskleidė  scenos užuolaidą, bet kad už jos scena, negebėjau patikėjau. Įsirėmiau akimis į Vidinį ir buvo aišku, kad ir ji  netiki  tuo, ką mato. O po kurio laiko jau pašnabždėjo:
      — Ne, ne. Tai jau ne teta Santa, ne vienuolė. Tai jau  moteris.  Supranti, dzieduli. Sakau, kad tai jau  moteris. Mooo – terrr – ris.
     — O tuomet jau įtikėtina, kad  Dievas pirmiausiai  sukūrė  moterį, o ji jau kūrė pasaulį, kuriame  jam būtų gera ir   gražu.
     — Tu - ką?
     — Ką  aš?
     —  Perrašinėji „Senąjį Testamentą“? Neužmiršk, kad tai „Šventasis Raštas‘. Nagus galima nusvilti.
                          -----

0

63

Kovas 2013

teka 07:10
leidžiasi 17:54
ilgumas 10.44

Pilnatis
19 mėnulio diena
Šiandien -4°C / 0°C, debesuota
Rytoj -5°C / 2°C, sniegas
2
ŠEŠTADIENIS

Simplicijus Eitautas Dautara Marcelinas Elena
Kur beeisi, visur save rasi
Žuvys Gyvatė 61 / 09

Eil. pakuždėti sau (LXXVI)

Nedažnai
Bet jau būna:
Ateina tas laikas
Ir knygą verčiu –
Savo. Pačią balčiausią.
Daug šviesos (akina).
Ir tylos (spengia ausis).
O tamsa šviečia į atmintį –
Net žvaigždės nematyčiau be jos,
Net mėnulis ištirptų
Kaip cukrus puodely kavos...

Glostau ją, tamsą, kaip moku
Ir žinau, kad joje
Nemažai duonos suvalgiau:
Vis manydavau – gal kiti nematys,
O kiti taip pat — alka...(.)

Atėjo tas laikas
Kai knygą verčiu –
Savo. Pačią balčiausią,
Kai net sau pameluot negaliu.
     2013-03-02 13:49:54
Senamadžius 
Regis, taip neseniai ketinau:
Pastatysiu bažnyčią -   
Jei ne širdy,
Tai bent šalia jos
Iš duonos,
Iš druskos,
Vandens...

ju a 
ar užčiuopėt iš savos didingos panoramos ten vyturėlį besiskėryčiojantį?..
aišku, neatsakysit man.
ir ačiū dievui!

tictac
Jau šįkart Pranai atleisk , su bažnyčios statymu kažkaip nesiderina druskos šliaužimas ir tiek :) - 2

Gunta.
be Žvaigždės saulės, ant akmens (uolienos) planetos Žemės, nėr nei rugio, nei duonos; vandens upės - ežerai, jūros, žmogus jau pastatė savo veikla, daug bažnyčių ir užteršė daug to vandens, oi daug...

Pranai, pink vainikus su gėlėmis, liek žvakes,  kada pakrantėse tų upių, ežerų ir jūrų, žuvys aukštyn pilvais laidosis... ir banginiai išplauks, ir dideli milžinai - banginiai...
ir nešk į bažnyčią, jau tiek jų pristatyta, bet oras nuo to švaresnis - nepasidarė, o užterštas vis labiau ir labiau

Pranas.
Bet gal, Gunta, ne todėl tiek daug dvokalo, kad kažkas žvakutę uždega, o labiau panašu, kad dėl to, jog kažkas nešvariais batais ją gesina. Taip ir bažnyčiose - kiti ateina savo skudurų ten plauti ir džiaugiasi- esa, bažnyčioje buvau, Bačkiui ranką bučiavau... Taip, bažnyčių daug. O Žmogaus  bažnyčios lyg ir nematyti, jeigu net Vilniau Katedra uždarė velioniui prezidentui duris į dangaus karalystę. Kol tokie Dievo tarnai bus nemanau, kad galima taip lengvai pastatyti Žmogaus bažnyčią.
Manoji irgi lieka nepastatyta...
Yra dar Merkinės piramidė, bet irji gesinama.

0

64

:flag:

Kovas, 2013

teka 07:07
leidžiasi 17:56
ilgumas 10.49
Pilnatis
21 mėnulio diena
Šiandien -7°C / 1°C, sniegas
Rytoj -9°C / -5°C, debesuota su pragiedruliais

3
SEKMADIENIS

Kunigunda Uosis Tulė Nonita
Tarptautinė rašytojų diena
Lėlių šventė (Hina-Matsuri)
Genys margas, svietas dar margesnis
Žuvys – Gyvatė  - 62 / 09

Pailsėk  truputį_

Štai ir viskas, Pranai. Mama Tėtę pragyveno vieną
mėnesį, vieną dieną ir vieną valandą.
                                        (Jonas iš Griškabūdžio )

Žinau ir aš
Kad džiaugsmas žmogui sielą kelia
Ir vieversiai negali negiedoti,
Bet šit žvelgiu akim pritemdytom į tolumą  miglotą —
Vėl duobę kasa,
Vėl  nukryžiuotas medis
Su nukryžiuotu  Kristum  smeigiamas į žemę,
Ir Griškabūdis žvakėm meldžiasi: o! Dieve...

Bet šit elėraštis, kurį rašau,
Užburtas liūdesiu
Jau poteriaut nemoka...

Ir aš su juo nelyg susroj,
Burna  išdžiūvusi,
Nors kelk atlorių, kad giedotų.
---
Bet, Jonai, pailsėk truputį,
Dabar jau ne už tėvą, motiną,
O už save..

---------------------------------------------------

visai gražiai savo liūdesys būtyje apdainuotas, bet žinokite, ilsės jis ar ne, tai jau jam geriausiai žinot, už ką ir ar reikia, tai gi pabaigoje tas geranoriškumas, savo gero palinkėjimas, Jono pagarbinimas, koks jis šaunuolis - nelabai. Juk iš tikrųjų, linkėtojas ne Dievas - taip?.. ir už ką ten Jonas ilsės, ar neilsės, su vėtrom šėls, nes taip to troško, bet kol žmogaus kūne gyvavo, negalėjo to padaryt, tai jau Jono teisė ir laisvė...

va tas paskutinis man ribotas, apibrėžtas, nelabai. nurodžiau kodėl jis man ne koks;
visumoje gražiai apdainuotas žmogaus išjaučiamas liūdesys būtyje, kurį jis jaučia.

---
mano viena teta, pragyveno su savo vyru visą gyvenimą. jie neturėjo vaikų. gražiai gyveno, tikrai kartu, o ne po vienu stogu, bet kiekviens savo pasaulyje, kai riša žmones tik buitis, ūkis, ir lova, ir jie jau galvoja kad gyvena kartu; ne, šitie tikrai kartu.
jau senatvėje, abu jie jos sulaukė, teta labai susirgo, ją išvežė į Kauno klinikas, ji ten savaitę gulėjo, ir po savaitės, darant operaciją, ji mirė. Dėdė liko namuose, ir giminės pradėjo slėpti, kad ji mirė, na sako reikia paruošti, nes neatlaikys širdis jo, jau senas, bet nereikėjo ruošti, mirė ir jis. dar jos nepalaidojus, neparvežus į namus... jam nepasakė, kad ji mirė, o matai kaip; tai gi...

ir susitiko jie (taip kalbėjo romane "žmogus kuris juokiasi) ta akloji, kada jau buvo nusiteikus mirti, ir pradėjo mirti, patikėjusi, kad jos mylimasis, tas žmogus - pagrindinis herojus, jau mirė; ir pradėjusi mirti, jau nebegalėjo sustoti, tai jam pasakė, kad ji bus ten, ir kai jis numirs jie ten susitiks...) žvaigždėse, ten žmonės susitinka išėję į amžinybę, kurie neišsiskyrę buvo visada, tai ir neišsiskiria po mirties - taip?.. mirtis tai tik kūno mirtis, kūnas laikinas, o siela... taigi.

Šnekorius 
Didžiulis ačiū mielas Žmogau Pranai už tokią gražią užuojautą. Niekados to nepamiršiu

Šnekorius 
Pranai, Tu paskaityk ką man rašo Gunta. Pasirodo, jog dėl to, kad parašei šį eilėraštį aš esu egoistas. Na ir žmonės. O aš sėdžiu čia, nes kremuos tik antradienį, tad ir šermenys prasidės tik tada. Laidosim trečiadienį. Matai, ir krematoriume eilės.
2013-03-03 17:36
Pranas:
Jonai, tu nepaisyk, kas ką čia sako, ar net daro.
Mano šį eilėraštį irgi kažkas iš adminų įvertino 1.
Tiesa, gali būti, už tai, jog ne į vietą jį padėjau. Per apsirikimą nunešiau pas filosofus. bet kaip ten bebūtų. man toks adminas  daugiau negu  kiaulė. Kryžius dar nepastatytas, o jis jau išverčia jį ir atsiprašant jo vietoje priši....
Tai negi  dabar man eit pas jį ir bent pasakyti, kad  jis krūvelė mėšlo.
Tai tiek, Jonai. Neieškokim čia angelų, jų nėra. Nebent  kiekvienas sau.
2013-03-03 17:58
Jonas, Šnekorius

Jūs tikrai nieko nesuprantat, apie tai ką rašė Pranas, nes visiškai nežinote situacijos. Jis linki poilsio man, nes šešis metus neatsitraukdamas nuo lovų slaugiau abu tėvus. Mamai amputuotos kojos, o TĖvuliui Alzhaimeris. Šešis metus kojų iš namų neiškėliau ir valiau užpakalius. Bet JUms to nesuprat. Montenis (ne viena Jūs jį perskaitėte) be abejo yra teisus. Lygiai taip pat manau ir aš, tačiau aš, priešingai nei Jūs, niekada neišdrįsčiau kritikuoti žmogų už tai, kad rodo savo geraširdiškumą draugui. Beje, jei domitės filosofija tikriausiai skaitėtene vien Makvelį ir žinote mintį "Su kitu elkis taip, kaip norėtum jog kiti elgūsi su Tavimi" Pranas matyt tai perskaitė
2013-03-03 17:28

Gunta:
tuojau parodysiu kur matau jūsų egoizmą, nes jūs to paprašėte antrojoje žinutėje, tai tą jūsų egoizmą kur įžvelgiu, tuoj parodysiu,
parašysiu ryškiau (juodesniu šriftu, kur jis):
čia jūsų žodžiai, CITATA (iškopijavau), bet aš juose tik įdėsiu paryškinimo ženklelius, ir ten kur šriftas bus juodesnis, ten įžvelgiu, rašiusiojo autoriaus  tą tekstą, egoizmą:

autorius /Šnekorius/: 
Jūs tikrai nieko nesuprantat, apie tai ką rašė Pranas, nes visiškai nežinote situacijos. Jis linki poilsio man, nes šešis metus neatsitraukdamas nuo lovų slaugiau abu tėvus. Mamai amputuotos kojos, o TĖvuliui Alzhaimeris. Šešis metus kojų iš namų neiškėliau ir valiau užpakalius. Bet JUms to nesuprat.

Pranas rašo ne jums, o skaitytojams eilėraštį, neatrodo?.. juk kai rašo jums, tai rašo jums, o ne publikuoja? ne?

skaitytojai, neturi žinoti jūsų asmeninio gyvenimo, neprivalo jo žinoti, to jūsų asmeninio gyvenimo, o gal neatrodo tamstai, taip?,

jūs negalite reikalauti iš skaitytojų, kad jie privalėtų sužinoti jūsų asmeninį gyvenimą, jiems juk savojo užtenka...

toliau:
jei jūs valėte savo mylimiems tėveliams užpakalius, ir šešis metus dėl to negalėjote iškišti kojos iš namų, neturite poezijos (tokio dalyko po saule) grožinės literatūros - taip pat, versti į priemonę, kurios pagalba būtų skelbiama kaip jūs sunkiai gyvenote... ne?..

o tai kodėl neatidavėte jų į prieglaudos namus, labai mylėjote, ar labai jautėte pareigą, kad turite tai atlikti ir iškentėjote jų buvimą po saule, kol užpakaliai buvo gyvi... šešis metus. na tikrai ne juokas... tačiau, argi jūs ne egoistas, pasielgėte vieną kartą garbingai, neatidavėte jų į senelių namus, neiškėlėte iš namų kojos, o dabar kaltinate dėl to mane.

aš juk prisiregistravau tinklalapyje kuriame yra šlovinama kūryba, literatūra, poezija, ne?..

o jūs norėtumėte kad tas dalykas egzistuotų tik todėl, kad jame būtų rašomas jūsų gyvenimas; ale jau raminkis, tikrai per tuos šešis metus nukvakai. suprantama, buvo nelengva, jei negalėjai sulaukti jų užpakalių atšalimo... šešis metus, siaubas, siaubinga savijauta šešiems metams.
2013-03-03 17:54
Gunta:
aš neįvardinu tik grindžiu KODĖL, ir dar tamstai, kuris reikalauja domėtis, ką jis veikė šešis metus, labai mandagiai paaiškinu.

taip kad, jūs ne tuo adresu,šiame tinklalapyje, grožinė literatūra,
o jei Pranas jums rašė, bet per klaidą čia įkėlė, tai paprašykite kad ištrintų tą publikaciją kuri yra literatūriniame tinklalapyje, jau kaip kūrinys, bet jūsų egoizmas jums akis uždengė, užrišo, ir kol jūs jo nepažabosite, per tą jo uždėtą raištį, nepamatysite, kol jis - tas jūsų egoizmas, ant jūsų sielos, jūsų proto, jūsų VALIOS, jodinės... OK.
2013-03-03 18:02
Gunta:
dedikacija yra kokiems žmonėms - nusipelniusiems visuomenei - tautai, bendruomenei; na o jūs kuom nusipelnėte, (tik nepasakokite visuomenei, apie tai, kaip laukėte šešis metus, kad subinės atšaltų) gražiai pasielgęs, iš pareigos, ir tą savo gražų poelgį subjaurojote.

ten nebuvo nurodyta dedikacija. Galvojau iš viso, kad kūrinys skirtas žmogui, kuris jau mirė, kuris buvo toks puikus ir... palaidojo savo mamytę ir tėvelį kartu, džiaugėsi jų meile ir iš kart išgyveno netektį abiejų, tai liūdėjo, o va dabar Praniuko tas draugelis pasimirė irgi. Prisimena Praniukas jį geru žodžiu, jam palinki anapus "poilsio"

ec tu, Joneli tu joneli< ką tu nusipelniai visuomeniai, kad turiu tave žinoti, kaip Joną biliūną, ką? nori literatūrą subjauroti asmeniniais kokiais tai dalykais, na ką?

Biliūnas susipelno, o tamsta?

nu tvarkykis su savo Ego, greit praregėsi, jei jį pažabosi o ne jam pataikausi.
2013-03-03 20:00

0

65

Kovas 2013
teka 07:05
leidžiasi 17:58
ilgumas 10.53

Pilnatis
21 mėnulio diena

Šiandien -12°C / -7°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj -12°C / 1°C, debesuota su pragiedruliais

4
PIRMADIENIS
Kazimieras Daugvydas Daina Vaclava Kazys Vacė
Šv. Kazimieras, Kovarnių diena
Greita meilė - kaip seilė

Sveikino su „Dženės“ diena

Karieta skambtelėto kartą kitą. Skambtelėjo, kaip tada. Ir — o Viešpatie! Iš kur galėjau žinoti, kad yra žmogaus sieloje toks stiprus jausmas? Supratau, kad jo negalėsiu įkelti į jokius užrašus, tačiau bene dar labiau baimino, kad tokia jausena ilgiau neužsiliktų. Tai buvo taip gera, nuostabu, kad pavojus nuo tokios jausenos persisotinimo darėsi akivaizdus. Tai užtruko neilgai, nes priešais išėjo Ypata, gerokai  ne toks, kokį paskutinį kartą mačiau scenoje.  Labiausiai stebino prie šono prisegta muškietininko špaga – nedrįsau net  suabejoti, kad tai tą pati, kurią  jis gavo dovanų.  Savo nuostabą  pareiškė ir Vidinis, skaniai pliaukštelėjęs liežuviu taip, kaip jis vienas temokėjo
       — Taigi teisybė, ponai, — tarė Ypata, —  kad kur beeisi,  visur  save rasi , tačiau mums norisi, kad savęs čia  surastumėte kuo daugiau. O dėl mano tokio munduro, tai ką gi? — yra  rimta priežastis, verčianti atsiminti save buvusį.  Štai ir jus kviečiu ir prašau būti, kaip buvote prieš 20 metų. Suprantate, ponai?  Prieš 20 metų.
     — Betgi tai neįmanoma. Reikėtų būti ne tik patiems, kokie buvom, bet ir būti karietoje, kurioje buvome. Jokia  kitokia anos nepakeis. Taip juk?  Ne jums tai kalbėti. Žinote,  gi, kad dvidešimties metų darbas, jos beieškant ar rekonstruojant, net bandant pagaminti iš naujo niekais nuėjo, — pasakiau nepaisant, kad jaučiau, kad šiuokart taip kalbėti nereikėję. Anosios įtaiga pasijautė vos atėjus ir ne šiaip sau čia parašyta: Karieta skambtelėto kartą kitą. Skambtelėjo, kaip tada.
      — Kaip kas joje būta iki jos žlugimo, kol kas, deja, deja... Tačiau juk irgi žinoma, kaip reikia suvalgyti dramblį. Po  truputį. O virškinimas geresnis tuomet, kai  neskubama  praryti, o  maistas pakišamas dantimis gerai  sukramtyti, sumalti.  Viskas paprasta ir, žinoma, niekus kalbi, vežėjau,  kad, girdi, dvidešimties metų darbas niekais nuėjęs.
     — Būtų gerai, kad tavo žodžius dangus išgirstų, bet iš tiesų velniškai smagu matyti poną Ypatą, ne bet kur, o  būtent karietoje. Nėra žodžių, kuriais galėčiau padėkoti, kad  įsileidai mudu su Vidiniu. Net  apgailestauju, kad  nepagalvojau apie  savo špagą. Vis bent truputį daugiau būtų  tos karietos, kurioje  nemažai kelių  išmaišėme.
     — Betgi ne „Dženės“. Amžiną atilsį jai. Bet neskubėki, dar pamatysite, kad ir šioje karietoje „Dženės“ daugiau.
     Su Vidiniu loštelėjome  galvas akimis i viršų, bet nieko nesuradę lyg ir nutildėme išgirstą esybę. Bet— ne. Ji  ten  buvo.
  Betgi  tai Balsas, kad tave kur — toptelėjo: — Balsas, Balsas. Ne kartą  jį išgirdęs, stengiausi pamatyti jo  fizionomiją, be  visuomet tai baigdavosi nesėkmėmis. Dabar net nežinau, ar palaukti, kaip bus toliau,  ar kažkaip atsiliepti.
     — Kažkoks Niekas. Bijosi pasirodyti, — už mane panosėje nepatenkintas suburbuliavo Vidinis, atrodo, nusiteikęs  jo nepastebėti, ignoruoti, nors vargu ar tai buvom įmanoma.
     — Tai Balsas, taip? Ir prašau nesakyti, kad ne, bet kai jo visur tiek daug, darosi nejauku: slepiesi po kaldra, bet jis tave ir po ją  suranda. Nesmagu.
    — Nežinau, kodėl reikia slėptis. Tai viena.  Kita – kodėl šie priekaištai man...?
     — O trečia, — perėmė iš Ypatos kalbą Balsas, — kodėl turėčiau būti abejingas šiai datai, kuri  kalendoriuje: esą, sveikinkite, šiandieną sukanka dvidešimt  metų, kai į kelionę išvyko radijo karieta „ Dženė“. Kodėl turėčiau, a?  Paklausykit, ponai, girdėkite  ir atsiminkite, — pasakė viršum galvų Balsas ir, ir kaip į sielą įsigeria gaiva, taip šį kartą išgirstas buvimas viso to, kas tada:

— Dėkui, kad girdite, kas girdite,— išgirdau prieš dvidešimt  metų sakomus savo žodžius ir daugybę įvairiausias balsais triukšmaujančių paukščių: šaukia, varnas, ūbia pelėda, klykia pempės, mekena Perkūno oželis... Visų Lietuvos paukščių turgus. Balsai persipina  ir  aš jau nesuspėju pažinti ir įvardinti, kas  šitaip jaukia padangę Tik gerai suvokiu, kad taip gali būti tik vieną kartą ir tas kartas jau buvo 1994 metų sausio 15d.
     — Sveiki  gyvi,  sveiki, — šaukiu į paukščių turgaus  erzelį, o  ir kažkodėl pasakojau, kad  ginčių  dėl karietos  atsiradimo  nebuvo.  Esą, ponai, jeigu tikite savo  karieta , tai prašom – važiuokite. Taip  šviesiai — tiesiai  pasakyta
    — O ką reiškia: „ jeigu tikite“?
      Ir vėl šaukdamas pasakoju. Kad  girdi, mūsų  atveju šis  tikėjimas  ne visai įprastas. Todėl  jau ir mums  labai  norėtųsi sužinoti: ar tikit, kad įmanoma pagaminti karieta, kuria žmogus galėtų pakeliauti po praėjusius laikus? Sakysim, pasikinkei žirgą ir važiuoji per  šimtmečius atgal  iki vieno, iki antro, ir trečio,  ir ketvirto amžių pradžios. Ar tikite?

Senos karietos triukšmas nutilo, o aš negalėjau, nenorėjau patikėti, kad ką tik neturėjau rankose karietos vadžių,, nelaikiau  jos  botago., nešaukiau „ar tikite“?  O Balsas vėl:
     — Jums reikia vaidinimų, kad  tai atsimintumėte. Ką gi, turėkite  juos, žaiskite, o man jų nereikia. Regis, nepasakysite, kad kažko neatsiminiau, kad kažką užmiršęs. Taip  prasidėjo kelionė.
     — Ne, tikrai taip nepasakysim, nes kelionė prasidėjo būtent taip. Bet, gerbiamas Balsai, kam prireikė, ieškant „Dženės“ iškentėti tokius vargus, o beprarandant pasukinę viltį, išgirsti ją visai ne ten, kur ieškojome? — skaidžiai paklausė Vidinis.
     — O! tai jau arijos iš kitų operų. O dabar man džiugu išgirsti, kad ekskursiją panorote pradėti nuo pasostės. Net atsimenu: „iki gyvenimo pabaigos jis liko kareiviu, niekaip negalinčiu  grįžti  iš  karo“.
     — Čia  jūs apie  Paulių Širvį, o cituojate irgi poetą, būtent Algimantą Baltakį. Gerų žodžiu apie Paulių tikrai daug pasakyta, bet  manau, kad žmonės, juos pasakę, taip pat privalo būti geri, antraip Širvys gali pasijausti įžeistas net po mirties.
     — Aš ne apie tai, ar žodžiai geri ar negeri. Aš apie tai, kad jie teisingi, kad einate karietoje ieškoti ne prabangos, o pasostės. Tai labai panašu į pasiryžimą visą gyvenimą išlikti vežėju.
     — Karietos vežu,— atsiliepiau
      — Einame  ieškoti savęs,—pasakė Vidinis. gal ir taip galima  pasakyti..
      — Galite ir taip manyti. Kaip jums geriau, bet šiandien   nuoširdžiai sveikinu su „Dženės“ diena ir linkiu būti kaip tada. Nėra dabarties be praeities, bet vieną — suvokti taip, o kitą — gyventi taip. Gal bandykime manyti, kad tie  dvidešimt metų išsišviečia „Dženės“  dienoje, kuomet ją jau atsiverčiame su kalendoriaus lapeliu.

0

66

Kovas 2013

teka 07:02
leidžiasi 18:00
ilgumas 10.58

Delčia (dyla)
23 mėnulio diena

Šiandien -8°C / -2°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj -12°C / -6°C, debesuota su pragiedruliais

5
ANTRADIENIS

Austra Aurora Liucijus Vydotas Giedrė Klemensas Virgilijus
Be tvarkos gyvensi - ne laiku pasensi
Žuvys - Gyvatė - 64 / 10

Ėjimas į pasostę.

Į  pasostę ėjome pereidinėdami kitas erdves ir jausdami jų įtaigas. Atrodė, kad neblogai žinome, kur ir kaip po jas vaikščioti, it būtume kažkada gyvenę ir štai dabar tik atsiminti belieka, kas kur padėta. Ar ne todėl ir Balsas priminė, kad, girdi, šioje karietoje „Dženės“ daugiau, negu galėtume manyti.
     — Graži, įspūdinga iškamša.  Neįtikėtinai įspūdinga, — nebuvo abejingas Vidinis erdvių teikiamoms  pajautoms ir jų apystatai.                                 
     Nereikia pertvarų, nereikia  sienų; ėjome lyg plačiu lauku, tačiau pereidami iš erdvės į erdvę žinojome, kad jos savo esmėmis labai skirtingos — vienos labiau tinkamos statyti bažnyčioms, kitos koncertų, vaidinimų, konferencijų  salėms, trečios galbūt teismams ar kitokiems visuomenės ar individo poreikiams realizuoti. O ar ne taip kažkada „Dženėje“? Bet svarbu, kad, regis, ir nieko nenorėdamas galvoti, o jauti, kaip  savyje, [savęsp(i)]  pulsuoja mintis it neatsargiai neštume inde vandenį, kuris teliuškuojasi, verda, garuoja. Betgi ir vėl —  argi ne taip kažkada „Dženėje“?
     — Sakai,  graži iškamša, Vidini? Gal neskubėkim taip kalbėti, a? Nesinaudokime pono Ypatos  geranoriškumu. Turbūt, nesmagu jam, net apmaudu girdint mudu tokius. Bet tyli.
     — Ponai, jeigu jums rūpi išgirsti sukilimą, siūlau  užeiti į Buvo Nebuvo erdvę. Ji čia pat, — praleisdamas Vidinio ir mano kalbas pro ausis pasiūlė Ypata. Tai buvo netikėta. Stabtelėjome.
     — Jūsų valia, ponai.
      — Gal bent šį kartą apsieikime be sukilimų. Radijo karietos („Dženės“) diena ,o mes ir vėl aida ten, kas į galvą beįkrito.
    — Sakau, jūsų valia ponai, - vėl ramiai  atsiliepė  Ypata. — Taip, šiandien sukanka 20 metų, kai radijo karieta į kelionę išsiruošė ir aštuoniasdešimt vieneri, kaip prasidėjo Klaipėdos sukilimas. Žinoma, ne jubiliejus,  bet užrašyta viename  kalendoriaus  lapelyje. Taigi Klaipėdos  sukilimo diena,  o dabar jau, prašau, ir Radijo karietos „Dženės“ diena.
      — Va kaip! — nemokėjau pagarbiau atsiliepti. Bet šį kartą ryžtingiau pasielgė Vidinis:
     — Ne jubiliejus vis dėlto.
     Bet nuotaika apgedo, kojos apsunko. Žvilgterėjau į lubas lyg  paieškodamas kažkokios dvasiai reikalingos paramos. O jos  atrodė aukštos, pasikėlusios į dangų. Tuščia, kol pagaliau akys užkliuvo už mažyčio  taškelio. Bet tuomet ir vėl topt  galvoje: bet argi ne taip būdavo „Dženėje“ ? Net dingtelėjo sumanymas prakalbinti Vidinį, o galbūt ir poną Ypatą eilėraščio mintyse kūrimu eilėraščiu, kuomet  jis dar prilipęs prie smegenų žievės, nejudrus, nepaslankus, dar tik bando pasirodyti gyvenime bent taip, kad nebūtų išjuoktas paliegėliu, atsiradusiu dėl priešlaikinio gimdymo. Vėl įsiskverbiau  akinis  į  aukštai surastą  taškelį ir neva nematydamas Vidinio ir Ypatos, kuriu:

Ieškojau ilgai, kol surado  jį akys.
        Ten geria arbatą, valgo ledus.
                      Sukritę  į krėslus, sapnuoja ar laikraščius  skaito.. .
                      Štai todėl ir kalbu:
                      Reikia būti aukštai,
                      Kad šimtu (ar daugiau) susirinkę
                      Sutilptum į tašką.

Išgirdo. Abu išgirdo
     Ypata, dėbtelėjęs į  mane akimis, tuoj  užlošė galvą ir pradėjo žvalgyti dangų.  Jam irgi neiškart pavyko surasti mažytį tašką dangaus  skliaute.
     — Matyt, lėktuvas, — pasakė,— ir nusistebėjo: — betgi tavo  akelės  dar įžvalgios. Dar įžvalgios. Nemaniau.
      Vidinis irgi neužmiršo akimis paklajoti po dangų, tačiau atsakydamas  man į sukurtą eilėraščio posmą,  plėtė jo  rėmus,  o rašė tokiu tapačiu būdu.  Greit  galvoje  išgirdau, kai  jis tą  taškeli  kelia  dar į didesnį  aukštį.

O jeigu per tiek dar aukščiau?

Klausimas  buvo rimtas,  neiškart  suvokiau, kaip jam  atsakyti. Laiko buvo  nedaug,  ptačiau padvigubindamas  nuotolį iki  taškelio, parašiau:

Ištirptų ir taškas erdvėj
       Ir negalėčiau galvoti,  kad  ten
       Kažkas geria arbatą, valgo ledus
       Ir laikraščius skaito..
                     Tačiau, kas yra,
                     Argi dingsta  nuo to,
                     Kad  toli?

Šį kartą  Vidinis beveik nelaukdamas atsakė:

Ten geria  arbatą, valgo ledus
       Sukritę į krėslus, sapnuoja
       Ar  laikraščius  skaito...
       Baugu, kad  ūmai nenukristų.

— Tai  tiesa, kad kai daiktai toli, jie žmogaus akiai ištirpę, išsilydę  į „nieką“. Prisimenate, anksčiau niekaip negebėdavau išgirsti, kaip  judu  mintimis taip susikalbate. Dabar irgi nelengva suprasti,  bet regis,  supratau. Tai ne prigimtinė proto apraiška. Man buvo įdomu. Na, tai  baikit eilėraštį, nors suprantu, kad jis puikia užbaigtas. Kilsime  į pasostę.
     — Jeigu ir čia taip, kaip anuomet  radijo karietoje, tai bus tų  eilėraščių.,
     — Betgi  girdėjai, ką sakęs Vidinis: esą, iškamša. O  iškamša, kad ir kokia ji būtų nuostabi, tobula, bet tai yra melo atspindys gyvo daikto  negyvu. Kažką panašaus regime matydami save  veidrodžiuose.
    — Nedelskite, ponai. Jūsų laukia gležnios būtybės. Paprastai tokių visuomet kiti laukia, o štai dabar  jos priverstos pačios  laukti.

0

67

:shine:

0

68

Kovas 2013

teka 06:57
leidžiasi 18:04
ilgumas 11.07

Delčia
24 mėnulio diena

Šiandien -7°C / 1°C, giedra
Rytoj -10°C / -4°C, debesuota

7
KETVIRTADIENIS

Felicita Rimtautas Galmantė Tomas Laima
Liežuvis skaudesnis už botagą
Žuvys - Gyvatė - 66 / 10

Eil. pakuždėtii sau (LXXVII)

Tik nenustebki, kai kalbu —
Žydėjęs žiemoje
Ir vėl žydės vanduo.

O senas sode, darbininke mielas,
Aš neturiu eilėraščio, kurį
Atneščiau į rankas kaip žiedą.
Tau prie krūtinės vis sagstau
Praėjusios žiemos balčiausią sniegą.

Kapsėdamas it sėdamas
Iš sniego lietų
Nokina sodas žiedus pumpurais,
Kad vėl vanduo kaip žiemoje
Balčiau už nuotakos žydėtų...

0

69

Kovas 2013

teka 06:55
leidžiasi 18:06
ilgumas 11.11

Delčia
26 mėnulio diena

Šiandien -12°C / -6°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj -13°C / -6°C, mažai debesuota

8
PENKTADIENIS

Vydminas Gaudvilė Beata
Tarptautinė moters diena
Yra pradžia, bus ir pabaiga
Žuvys - Gyvatė - 67 / 1

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Eil. pakuždėti sau (LXXVIII)

Jau laikas vakaro.
Kiti dar taria,
Kad ir aš iš vakar.
O kai tiesa,
Ką kam sakyt gali?

Palyginu raukšles
Ir, regisi, ant delno
Susižeria arimai tėviškės jauni.
Man daug gražiau į praeitį nueiti,
Nepaskubėjus nusiminti savimi –
Nedaug belikę, ką vadina Šklėriais –
Viena, kita, trečia pirkia suplyšusi
Ir nedrąsu,
Jeigu kas beldžia į duris.

Bet štai ir vėl pavasaris.
Vėl knyvės klykteli: sveiki – gyvi!...

Nejau?
Nuo delno šypsosi arimai sužerti.
Kaip Kristus laiminu gyvenimą,
Žegnodamas žodžiu, prisiminimais, savimi.

Nušvinta vakaras,
Sugrįžtame atgal iš vakar
Ir giedam kaip jaunatvėje
Beržų sula apsvaigę ar girti.

Pavasaris...

2013-03-08 06:14

0

70

Kovas 2013

teka 06:53
leidžiasi 18:08
ilgumas 11.15

Delčia
26 mėnulio diena

Šiandien -13°C / -6°C, mažai debesuota
Rytoj -14°C / -7°C, debesuota

9
ŠEŠTADIENIS

Dominykas Domas Pranciška Žygintas Visgailė Pranė
Už svetimą naudą ne vienas rauda
Žuvys -Gyvatė - 68 / 10

Stebis Nemunėliai

Nemaniau, kad atėję čia galėtume ką daugiau surasti, negu pačią pasostę, tačiau jos prieiga jausenoje atrodė labai sava, pažįstama, įsigėriusi kelionėmis į struktūrą, įvardinta AŠ, kurią ne kartą buvau sumaniau vadinti Savęsp (i). Man vis dar neužteko laiko (ar valios) po ja rimčiau pasižvalgyti, nors neatrodė, kad ji vengtų įsileisti ir parodyti, kas  kur ir  kaip ten yra. Net  ir tuomet, kai vadinu šalimi, ši struktūra nesipriešina – netgi  atidengia daugiau giluminės šviesos, kad paviliotų nuklysti toliau, tačiau eiti į gylį nesiryžta, gal būt ir tod4l, kad suprasta ir nepdariai viešumai prisipažinta, jog: manyje / dar daug velnių / ir trupinėlis Dievo...
     — Trupinėlis, bet oi, kaip  jis reikalingas, kokia didi jo vertė ir kaip labai reikėtų pasistengti, kad nors tiek  jo  išsaugojus,— susitikus neužmiršta pasakyti Paulius Bėkšta, visuomet atsargus, bet labiausiai būdamas su ugnimi, netgi jeigu ji įsismilkusi cigaretės galiuke. Tačiau kas dėl trupinėlio Dievo, tai ir pats žinau, kad per jį  velnias neįstengia pasiimti žmogaus savo nuosavybėje, bet tai Pauliui ne kliūtis priminti  atrodytų geriausdiai žinomus  dalykus..
     — Svarbiausia jo, Dievo, turėti. Nors ir truputėlį,—  atsisveikindamas vis primena Paulius Bėkšta, bet tai pasako įtaigiau ir garsiau, jeigu šalia ar bent netoli pamato esant Kęstutį, įsivardijusį Tiktaku . Žino, kad išgirdęs jį, šis būtinai atsilieps: jei nebūtų velnių,  tai kam tas Dievas  reikalingas. Tačiau po tokių jųdviejų dvikovų pasijutau pagalvojęs, kad gal velnias ne blogiausias subjektas. Žiūrėk, būna juk, kai žmogus apsėda pačiu savimi ir tuomet jau matai ne velnią, o konkretų žmogų — gal Pranucį, gal Kęstutį, gal Petrą, gal Iloną ar Aušrą... Gali juk būti ir taip, kai žmoguje nė žiupsnelio nėra Dievo ir,vadinasi, nėra to,kas jį pasergėtų įsileisti savyje  klėstantį  blogį, pasidaryti  jo įrankiu. Galbūt laikas atidžiau jau dabar pasidairyti žmonėse  konstrukcijų, kurios pranokstant biblijinės peklos  statybas.
     — Baik, sapnuoti,— atsargiai į pašonę stukteli Vidinis, tačiau  aš dar spėju pagalvoti: argi  ne taip, kai, būdavo,  ateini  į Dženės pasostę? Prie jos prieigų, plūsteli įvairiausios  minčių užuomazgos, o atėjau į pasoste, pradedi jas dėliot ir taip ir anaip, kad sugyventų  santarvėje. 
     — Pagaliau! Vėžliukas būtų atropojęs gareičiau, negu  jūs, gerbiamieji. Manėme, kad gal sušalote?Tokiais  tempais netoli  į praeiti  tenuvažiuotumet net geriausia  karieta. Vadinasi, ne  jų kalte, jeigu jos net  sudūžta, — pasigirdo trupučiuką priekaištingas moters balsas.“, bet visa tai buvo menkniekis, Pasigirdo  muzika ir krūtinę  užgulė galingai  suaidėjusi  daina. O ne, mano sieloje  ji  niekuomet  nebuvo  nutilusi, bet visados  ja jausdavau vieniša,  praradusia  vilti,  šįkart  ji sukunkuliavo kaip gyvas, verdantis  šaltis, galintis tekėti, bėgti, pagirdyti, nuraminti ar pasodint raitelį žygiui ant eikliausio žirgo...

Stebis  stebis nemunėliai —
Kas  gi čia yra?
Trepsi žirgo kanopulės
Girgžda  karieta..

Dar ne choras. Dar duetu pasitikę Amerikos lietuvė  Julija Sinkis ir  aktorius  Tomas  Vaisieta. O choras  jau taip:

Oi parvešim  šimtą  metų
Mūs  šalelės  mylimos,
Šimtą  metų,  šimta  metų
Visą  amžių Lietuvos.

Ir  buvo nuostabu matyti, kad  jis irgi sutelktas iš man  pažįstamų personalijų – neįsivaizduojamai  gražiia  atrodė visi, bet Albina Šiupienenė ir  ir Elena Sėliukaitė iš tos publikos, kuri tą sausio diena lydėjo karietą „Dženę“  į  jos pirmą kelionę. Nepaprastai  smagu, kad šalia  jų ir Vanda  su Broniumi  Baranauskais, kurie pasitelkę  Justiną  Marcinkevičiių:  Paukštis – į dangų / žodis  - į širdį, sveikino karietą pirmuoju  jai parašytu laišku.

Senis švilpčioja  botagą,
Timpsi vadeles
Dantyse pypkutė dega
Pūsto ugneles

Buvo žaismingas, pakilus Amerikos lietuvės ir  aktoriaus  Tomo Vaisietos duetas, o choras ir vėl. Jis nedidelis, bet jame pirma kartą  išgirdau irPaulių  Bėkštą, Petro Senamadžiaus, Kęstučio Tiktako, beje, ir raiškai išsiskiriant dainingas Ilonas ir su kopėtėlėmis nesiskirianti Ūlos, save įstorijai įsivardijusios  kaipKlimbingupthewalls. Mano  supratimu  nedažnas  atvejis, kuomet  kuomet  graži moteris reikštųsi pavydėtinu pastovumu -  Vienos keičia  vardis kaip čigonas arklius, o  ji , kaip  pradžioje Klimbingupthewalls taip iki šioll. Pradžioje  jos, kaip  ir nieko, kas  čia iš Rašyk nebuvo- Džene  pirmoji kelione  gerokai aplenkę „Rašyk“ svetainės  steigėjus...

Oi parvešim šimtą metų...
                            Mūs šalelės  mylimos..

Kai  daina nurimo, mudu  su vidiniu dar  vis jautėmės it  įbesti į žeme...
     — Labas, Pranuci. Regiu,  kad  nepažįsti. Bet tai  aš, Audronė  Meilutytė. Maniau, kad gal susitiksime  kažkur  Anapilyje, bet va...
     — Tikrai netikėta. Bet, Audrone,  man šiandien viskas  netikėta. Net  ir tai, kad jau dvidešimt  metų, kai toklia kelionė... Kas ją begali  atminti? Bet pasirodo, kad... Na, ši netikra, ne kopija  anos, bet ne  mumija: dirba, gyvena ir atsimenu. Gal net geriau, negu bet kada.
     — Gerai, kad atsimeni. Nes laikas  greitas. Todėl ir maniau, kad jau susitiksime kažkur Anapilyje, Paskubėjau  aš , Pranuci, išeti į ten, kaip ir tavo brolis  Vytautas. Ten  nemažai  mūsų, paskubėjusių, bet patylėk, karietos  vežėjau,  nerodyk į tą aukštai Kanarskio gatvėje  pakeltą langą, pro kirį išskridau, o  aš tau, kaip tada, tik  liūdniau, ne taip  šauniai, kaip choras, kaip Tomas  Vaisieta  su amerikone, —  pasakė Audronė ir išgirdau jos  tylų, gal tik  man ir  Vidiniu  girdima dainavimą:.

Trepsi  tepsi kanopulės
Girgžda karieta
Ar  vežėjau pasigėrei,
Ar  širdis  jauna,,

Dievas  dar  neįsileido į  Anapili, nosr  jau nemažai progų  buvo, jau  maniau, kad... Bet tu  teisi. Aš tau irgi, kaip  tada:   
Ir  irgi taip, kad tik  ji vien girdėčiau: už visa  chorą, bet  pirmiausia už  tuos, kad nedažnai ją  atsimename – Už save Taip pat:

Oi parvešim šimtą  metų
Mūs šalelės  mylimos
Šimtą  metų, šimta  metų—
Visą amžių Lietuvos.

0

Вы здесь » Trys pelėdos » 2013: DARBO KALENDORIUS: » PAKELIUI Į 75:(1939 - 2014) ...