Trys pelėdos

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Trys pelėdos » SCENARIJUS TRISPALVEI » Ruošiantis Lietuvos valstybės atkūrimo (2018, vasario 16 d) metinėms

Ruošiantis Lietuvos valstybės atkūrimo (2018, vasario 16 d) metinėms

Сообщений 81 страница 90 из 250

81

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:45, leidžiasi 16:21, d. ilgumas 08.36
Jaunatis
3 mėnulio diena

Šiandien 3°C / 6°C, trumpalaikis lietus
Rytoj -1°C / 5°C, debesuota su pragiedruliais

14
ŠEŠTADIENIS

Gotfridas Ramantas Saulenė Emilis Judita
Pasaulinė diabeto diena
Karaliaus Mindaugo žūties diena
Gera pradžia - pusė darbo
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka - 318 / 46

Scenarijai Trispalvei  http://s6.uploads.ru/t/l5FN1.gif

7. Dėkui, kad išgirdote

Sugrįžus atgal į sodo namelį regėjosi, kad netgi užmiršau savo nuolatinę būtį Pastriekės departamente, o pasilikau  svetainėje, kuri priklausė Leokadijos tvarkai ir rūpesčiams – buvo jos namai ir tvirtovė. Atidžiau ir ilgiau pasidairiau po ją negu atsiminiau ir ką gi?
   – Jeigu manote, kad žinau, kas čia įvyko, jūs, žinoma, klystate. Labai  klystate, – pasakiau niekam to neadresuodamas, o tik prasitaręs balsu, ką pagalvojęs. Atrodė, kad šitaip elgiantis mįslingi dalykai prasiskleis  kaip dažnų gėlių žiedai iš po nakties gurkštelėję ryto šviesos.
   –Tai kad, dzieduli, dar ne laikas kalbėti apie tai,  kas įvyko. Dar vyksta. Procesas dar nesibaigė. Tačiau  teisybė, kad ji reikia  stebėti ir užrašyti jo biografiją, – atsiliepė raidė A. – Mūsų trijulė pasiruošusi tau padėti. Atsiprašau, – pasitaisė ji, – dabar jau ne tik tau padėti, bet ir Leokadijai. Anksčiau jos lyg nepastebėjom, lyg nematėm, o dabar tenka vadinti močiute. Galėtum ir nevadinti taip, bet  kuomet tave šaukiame dzieduliu, lyg ir savaime suprantama, jog reikia ir Leokadiją tapatingai pašaukti.
   – Tapatingai? O kodėl tuomet ji ne bobulė? Arba jeigu ji močiutė, kodėl aš ne senelis? 
   – Aš, dzieduli, irgi tariau, kad ją reikėtų šaukti bobule. Betgi ar paklausė? Ir vėl išgirdau: patylėk, šarka. Tegu „šarka“, bet smalsumas ir supratingumas dar niekam nepakenkė. Ką regime, kad ir  dabar? Vėliava  – antai – iškelta, bet į nukarusi kaip skudurėlis. Vėjelio jai reikia, vėjelio. Ot tada jau ir nuotaika kitokia, ir vykstančio proceso esmė atviresnė, demokratiškesnė.
  Raidei B netrūko ne tik smalsumo ir supratingumo, bet ir  veiklumo. Priėjusi prie paveikslo rėmo, kažką  krapštelėjo ir sustojo it  mokytoja prie mokyklinės lentos, o pats  remas jau  neatrodę  tuščias – jame iš tikrųjų karojo ką  tik iškelta  trispalvė,  o prie  jos stiebo šnekučiavosi bobulė su Jotu,  abu sužiurę  į stiebo viršų ir nelinksmą vėliavos vaizdą.
   – Sakiau, vėjelio jai reikia,  vėjelio, – pašaukė  jiems B.
   – Iš kur jį paimsiu? – atsiliepė Jotas, Ot, surasim  titnagą, tada  ir vėjelio gal išprašysime. Nemanau, kad atsakys.
   –Titnagas? – perklausė Leokadija.
   – Ne pats titnagas, močiute. Jame angelai gyvena. Be jų paramos ir vėliavos nepasisekė iškart iškelti. Bet tai menkniekis. Repeticija gi.   
   – Betgi aš ir apie titnagą galiu, – it panorusi išgirsti kažkieno kuždesį atsiliepė Leokadija, tačiau netrukus ryžtingai pakėlė akis į Jotą ir vėlgi  atsitiko tai, ko negalima buvo suvokti ir blaiviausiu protu. Leo deklamavo mano užmirštą eilėraštį.

Sunkus kaip velnias –
vos galiu pakelti,
bet baltas ir labai gražus.
Tai titnagas,
gimtinės laukuose išartas,
ir štai dabar su juo
namo einu.

O Dieve,
kiek jame ugnies!
bet šaltas,
o įniršio, kai mūšyje!
nors toks ramus.
Linguojame keliu,
ir laikas sėja lauką
ant  jo ir ant manęs,
bet sieloje
        it  bažnytėlėje
                        ramu.

Galbūt likimas duos
su juo ir po lauku
išliksime kartu.

Tylėjau. Raidės A ir  B  taip pat. Tačiau atrodė, kad šį kartą ir aš girdžiu šnabždesį, kuriuo tikriausiai prakalbinamos ir papildomos Leokadijos  žinios. Šnabždesys  pažįstamas, .tik senokai girdėtas.  O  eilėraštis? Ar jis anksčiau bent kartą buvo taip pašnabždėtas?

Sunkus kaip velnias –
Vos galiu pakelti,
Bet baltas ir labai gražus.

– Tai šitas? Betgi žinau, žinau, dzieduli, kur jis. Departamente. Prie dūmtraukio. Už sienelės. Ant jos ir Pivašiūnų Šv. Marijos – Nuliūdusiųjų paguodos paveikslas pakabintas. Niekur jis nedingęs. Atsimenu, kad jame mėgdavęs apsigyvent Šv. Mykolo pasiuntinys. Bet ką čia kalbėti! Op! Bėgu.
   Tiek to  bėgimo ir tebūta – tik viršum žemų sodo namelio svetainės lubų.Vienas, du, trys, dar kažkiek laiptelių ir... prašom, jus jau priima Pastriekės departamentas. Raidė B lengvute ir vaikšto mano ausims negirdimais žingsniais, tačiau  netrukus iš ten pasigirdo jos džiūgaujantis, pergalingas:
   – Radau!,  Dziedukli  radau!...
   Ir  visi pamatėme, kai nukorusi viršum stiebo suplevėsavo Trispalvė. O aš?. Aš irgi  kaip  ne  šis  aš,  o kaip  anas aš, kaip  karietos  vežėjas, išvažiavęs į pirmą kelionę. Ir žodžiai iš burnos  nubiro kaip Tada.
– Sveiki gyvi! Dėkui, kad išgirdote.
Pelėda 2015-11-14
Komentarai

0

82

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:47, leidžiasi 16:19, d. ilgumas 08.32
Jaunatis (pilnėja)
4 mėnulio diena

Šiandien 0°C / 6°C, debesuota su pragiedruliais
Rytoj 0°C / 5°C, debesuota

15
SEKMADIENIS

Albertas Leopoldas Vaidilas Žadvydė
Aušros vartų Marija, gailestingumo motina
Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti
Danguje su pinigais nieko nenusipirksi - pragare nebent smalos
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka - 319 / 46

0

83

http://http2bb.2bb.ru/viewtopic.php?id= … p=6#p30873

http://peleda.mybb.ru/   

http://www.kaipdanguje.blogspot.com/

https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:49, leidžiasi 16:17, d. ilgumas 08.28
Jaunatis (pilnėja)
4 mėnulio diena

Šiandien 3°C / 7°C, trumpalaikis lietus
Rytoj 6°C / 8°C, lietus

16
PIRMADIENIS
Edmundas Gertrūda Margarita Vaišvydas Gerdvilė
Tarptautinė tolerancijos diena
Lietuvos pašto diena
Vogtu arkliu tik kalėjiman nuvažiuosi
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka - 320 / 47

Santrauka:
„Jis kažką panašiai kalba apie žodį, kaip aš mąstau apie dangų“,- pagalvojau, bet būti danguje man atrodė geriau, negu su Vidiniu samprotauti apie žodžio galias.
Atėjęs į Pastogės departamentą ir pamatęs Vidinį:
       - Kur dingęs buvai? Abu su Šventąja.
       O jis man:
       - Iš kur šis stebuklas? Iš kur, a?  O sako, kad Dievo nėra. Yra. Ir gal net ne vienas.
       Žvilgt ten, šen ir ogi ant sienos regiu arkangelo Mykolo dovanotą paveikslą. Dovana atėjo greičiau, negu sugrįžau aš. Žiūrėjau nemokėdamas suvokti ar net nebandydamas, bet jausdamas, kad tai gerokai solidžiau negu kaip šventųjų paveikslų nusišvietimai. Sėdausi į seną, atstumtą  nuo etažerės fotelį:
       - Palauk, - išgirdau, - džiaugiuosi ir aš, kad tau pradeda sektis. Nelabai tikėjau, kad arkangelas Mykolas dovanos šį paveikslą. Tai  reiškia net daugiau, negu nusipelnei.  Suprask, kad esi jam skolingas.       
      - Su kuo tu čia?
      - Argi mano tėvužio nepažįsti, Vidini?
      - A, labas, dėde Vincai. Pamaniau, kad panašu, jog jūs, bet nesinorėjo tikėti. Sakoma, viena bėda nevaikšto, bet tokie malonūs netikėtumai irgi turbūt ne po vieną.
      - Labas, Vidini. Atsimenu tave ir džiaugiuosi, kad nepaisant visokiausių trynimųsi  išlieki būti kartu su Pranucu. Beje, būkite atidūs. Paveikslas toks, kad... Jis dabar poilsio režime. Matote? Karieta „Dženė“. Sodrios žolės pievelė, kurioje ganosi Ygaga . Daugiau lyg nieko. Saulės apšviestas dangus. Kitaip tariant, peizažas tyloje.
     - Taip. Labiausiai judrus atrodo žirgas Ygaga. O, koks nuostabus! Ir kas tas, kuris tave tokį pamatęs, nupiešė? -neskubėdamas ir žavėdamasis klausė Vidinis.
     Ygaga it išgirdęs Vidinį, pakėlė nuo žolės galvą, pakarpė ausimis ir dar aukščiau į viršų tiesdamas kaklą: - Y-ga-ga –ga!, - sužvengė taip, kad atrodė Pastogės departamento langai iškris. O man gi norėjosi kristi į paveikslą ir pakibti ant jo kaklo arba imti už karčių ir išvesti žirgą tiesiog į departamentą. Krūtinė pakilusi sustojo ir nei atsikvėpti, nei įkvėpti. Nėra dalykų gražesnių, kurie išnykę negrįžtamai, bet staiga vėl atsiranda šalia. 
      - Jis žmogaus dvasioje žvengia. Kitas jo gal net negirdi.
      -  Kaip negirdi? - Sukluso Vidinis.
      Tačiau tėvužiui ne tai rūpėjo.
      - Kada pirmą kartą išvažiavo „Dženė?“ - paklausė, - O, dangau! Kodėl ją taip pavadinai?
      - Argi nesakiau? Atminimui. Taip mane bendraklasiai mokykloje neretai pavadindavo. O išvažiavome?  Buvo žiema.  Dar prieš savo gimtadienį. Sausio viduryje.
      - Pažiūrėsim,-  pasakė tėvas, - ir vaizdas paveiksle pasikeitė. Žirgas pakinkytas ir atrodė, kad karieta važiuoja. Nuostabiausia, kad ant karietos pasostės pamačiau save ir Tomą Vaisietą, gerai jausdamas, kad viduje yra kiti jos pirmieji keleiviai. Man nebuvo sunku juos atsiminti,  bet šį karta labiausiai laukiau garso - žirgo spartaus bėgimo risčia, karietos  dardėjimo Vilniau gatve, žmonių kalbų, bet kokio triukšmo. Atrodo važiuoja, bet  iš tikrųjų – ne. Tačiau supratau, kaip galima tokį efektą išgauti. Reikia labai norėti. Labai norėti ir tikėti. Tuomet  daug dalykų, permetus į dvasią, atsiranda judesyje, atgyja kaip jau išgirstas Ygagos žvengimas.
      - Blogai, kai žmogų ištinka amnezija, bet kuomet jis pradeda išprotėti – dar blogiau,- pasakė Vidinis ir neskubiai, plačiai žegnojosi, balsu ištardamas žegnonės žodžius: -Taigi paveikslas šventas. O Dievo keliai nežinomi. Reikia būti su juo, kad pajaustume, kokią  palaima jis mus teikia.
     - Betgi tu dar nežinai, kad tai arkangelo Mykolo dovana. Kad ten, pas Mykolą buvau.
     - Kur buvai?- įžiebė akis į mane Vidinis. Ar, girdi, dėde Vincai, ką  jis sako?
     Vidiniui dėdė Vincas neatsakė. Jutau, kad senasis fotelis laisvas, bet atsisėti nedrįsau, nors sunkus kūnas dar labiau apsunko. Atsargiai it bijodamas kažką užspausti, atsisėdau ant suolo pamanydamas, kad gal paveikslas išnyks. Gal tokie matymai suirusių nervų pasekmė. Ir bendrai - senatvė  paprastai visuomet ligota. Argi mažą ligų, o kai jos įpuola į smegenis, gero nelauk. Bet paveikslas liko savo vietoje, tik dabar vėl, kokį suradau atėjęs į Pastogės departamentą. Šalia mažos pievelės stovėjo iškinkyta „Dženė“, o toliau ramiai sodrią žolę glemžė Ygaga.
      - Jeigu dabar reikėtų mirti, tai kaip šventėje, - pasakiau.
      - Tokiai šventei Mykolas būtų puošnią žvakidę su uždegtomis žvakėmis dovanojęs. Ė, čia kažkas ne taip, - ir vėl įkniubo į paveikslo studiją. Net nežinau, kaip ilgai reikėjo laukti, tačiau dabar laukti buvo lengva. Bent jau man žiūrėti į paveikslą labai gera. Turbūt negalėjau atsiminti, ar taip kada nors lengva buvo sieloje, kad ir patikėjau, ir jaučiau, kad žmoguje visuomet yra daug dangaus. Bet ar jis uždarytas, ar kaip, tačiau apie jį nedažnai atsimename. Pagaliau išgirdau ir Vidinio:
      - Klausiau tavęs, iš kur šis stebuklas? Bet gal tai net ne stebuklas. Dievo žodis, žinoma, ne žmogaus, bet  jeigu žmogus kurtas pagal Dievo paveikslą, tikriausiai ir su panašia žodžio galia burnoje. Apie tai ir Biblijoje kažkas parašyta.
      - Ten taip parašyta, - suskato Šventoji, net apsidžiaugusi, kad prireikia  jos paramos ir pacitavo:
                      Ir Dievas sutvėrė  žmogų pagal savo paveikslą;
                       Pagal Dievo paveikslą jį sutvėrė;
                       Sutvėrė juodu, vyriškį ir moteriškę.       

- Va va! Nebūtum Šventoji, - apsidžiaugė Vidinis, gavęs per ją biblijinės paramos savo mąstymui grįsti: - Dievo žodis tikriausia panašus į žmogau žodį. Tik gal pernelyg pasikliovę Dievu, net nežinome, ką turime savo žodyje. Jeigu taip, tai blogiau negali būti. Tai yra didžiausias Dievo atsižadėjimas. Ar tu supranti apie ką aš? 
   „Jis kažką panašiai kalba apie žodį, kaip aš mąstau apie dangų“,- pagalvojau, bet būti danguje man atrodė geriau, negu su Vidiniu samprotauti apie žodžio galias: „Taip, tėve, su kiekviena diena daromės artimesni. Ir netiesa, kad išėjusieji  negrįžta. Tereikia įeiti į savo dangų ir, prašau, išėjusieji būna kartu“...

(Iš „Kryžiokų vasaros“)
Pelėda
2009-08-15 01:47:40
Komentarai

Vartotojas (-a): Ferrfrost
Sukurta: 2009-08-17 16:54:52
Norėčiau tuo tikėti, kad tikrai taip bus. Vidiniam pasauliui jūsų kūryba skirta, bet jau aš ją taip priimu.

Anonimas
Sukurta: 2009-08-15 16:06:33
Tik arkangelas gali tai dovanoti. Sutinku su alibaba.

Anonimas
Sukurta: 2009-08-15 10:37:29
"Yra. Ir gal net ne vienas." - įdomi mintis.

Anonimas
Sukurta: 2009-08-15 07:33:15
...artėjame į amžiną buvimą kartu... Patiko minties plėtojimas. Su Žolinių švente, Pelėdžiuk :)

Moderatorius (-ė): Cieksas Žalbungis
Sukurta: 2009-08-15 01:55:29
... tokie paveikslai neišnyksta

0

84

2019 metai

Sausio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
        1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
Vasario
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28   
Kovo
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Balandžio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30       
Gegužės
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
Birželio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Liepos
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31       
Rugpjūčio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Rugsėjo
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30           
Spalio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31   
Lapkričio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Gruodžio
Pir
Ant
Tre
Ket
Pen
Šeš
Sek
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

http://www.day.lt/

0

85

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:50, leidžiasi 16:16m, ilgumas 08.26
Jaunatis (pilnėja)
5 mėnulio diena

Šiandien 3°C / 7°C, trumpalaikis lietus
Rytoj 6°C / 8°C, lietus

17
ANTRADIENIS

Dionyzas Elžbieta Grigalius Getautas Gilvilė Viktorija
Tarptautinė studentų diena
Pasaulinė neišnešiotų naujagimių diena
Darbas duoną duoda, tinginystė - bėdą
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka - 321 / 47

http://s6.uploads.ru/t/0T6qc.jpg

0

86

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:52, leidžiasi 16:14, ilgumas 08.22
Jaunatis (pilnėja)
6 mėnulio diena

Šiandien 6°C / 9°C, trumpalaikis lietus
Rytoj 5°C / 7°C, lietus

18
TREČIADIENIS

Salomėja Ginvydas Ginvydė Otonas Romanas Otas Vestina
Latvijos nepriklausomybės diena
Europos supratimo apie antibiotikus diena
Tarptautinė geografinių informacinių sistemų diena
Pasaulinė lėtinės obstrukcinės plaučių ligos diena
Šuo ir kariamas pripranta
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka - 322 / 47

---------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne, nemanau,
kad tai išpažintis,
Vienok nepaprasta žinoti: 
sugrįžo titnagas su angelais,
tarp jų ir Jis,
arkangelo pasiuntinys...
najaugi,  Mykolai, ir  vėl prisimeni mane. 
Net neatrodė, kad ilgai nebūtas
Jeigu  ir pasisveikint nereikėjo.
Paklausė it  kartodamas, ką  vakar:
–Tai vis rašai?

– Rašau,  pasiuntiny
Tačiau  dabar,
kai niekas, kas sunkiau
jau nesilaiko rankoj –
net ir plunksnakotis iš pirštų slysta,
Supraski, angele, rašau kitaip

– Smagu, kad klaviatūroje tarp jos ženklų,
laimingai abėcėlę suradai..

– Dėkoju tiems, kas ją kadais
išgirdo esant žodžiuose dievų.
Dabar jinai jau nuolat prieš akis.
Keliu stangrėjančius
Kasdien  labiau nepaklusnius pirštus ,
paliesdamas raides ir tyliai
ateina  jos į tuštumą  ekrano
rikiuojasi į žodi, sakinį, į strofą
O  būną  – ir į puslapį nemenką
Kai  jau kitiems  ir  vietos  neužtenka.
Jau net  nesistebiu
Išgirdęs  niuktelėjimą į širdį
Kad gal, o  Pranai ...

–Atėjo laikas knygą parašyti
Kaip lauko  pušele . 
Savo gyvenimo pakelėje
Sustojusiam paošti.
Na  kagi, dieve tau padėk..

O  raides, raidės
ateina jos ant popieriaus,
atnešdamos žodžius, mintis...
Prisiminimais aitrina jausmus
Kad  jay  atrodo, negana  tik  taip
beeinančiam pakelėje  sustoti..
Sakyki,  Mykolo pasiuntiny
O  angele vyriausisis, tikiu  tavim
Kad,, regisi, ir vėl grįžtu
                      gyventi
                                iš pradžių.
Ir gal net įdomiau.
Numirti dar suspėsiu,
                              o tačiau,
kodėl turėčiau visas mirti,
jei abėcėlėje galiu ir po mirties
žiūrėti į akis atėjusiems laikams,
galiu kvėpuoti, juoktis, džiaugtis
Ir pasakyti  kuo ir  kas  buvau
O teisingiau gal - kas ESU,
nes suprantu,
kad abėcėlėje  BUVAU - nebūna.

Tai ir rašau
kasdien po žodžio žodį,
gerai suprasdamas,
kad kito laiko jiems nebus.

ateina  jos į tuštumą  ekrano
rikiuojasi į žodi, sakinį, į  posmą
Jau net  nesistebiu
Išgirdęs  niuktelėjimą į paširdį
Kad gal, o  mielas  Pranai
Atėjo laikas ir  knyga
Kaip lauko  pušele  paošti.. 
Jau šitaip galima ir

Atsiliepimai:
* munte (2006-10-02 11:10)
2
* Annuška (2006-10-02 09:44)
Nuostabus tu, Pranuti. Kalbi - toli skrieja, išliks tikrai. O be to juk yra gyventi posmu daug smagiau - nemiršta lape. 5

* agricola (2006-10-02 09:26)
3+

* Žillis (2006-10-02 08:44)
Rašom kasdien po žodį 3+

* varna (2006-10-02 08:24)
apie tą nenulaikymą rankoj...gal aš pagadinta kokia, bet...na žinajjj...tokia asociacija sukyla, jei supratai, ką noriu pasakyti...o gal tik man taip... o šiaip tu čia taip Oriai dėstai, Hamletiškai sakyčiau, gliaudai būties problemas. amžinos tos problemos: esu, buvau..........būti ar nebūti...na, kliūna posakis "kodėl turėčiau visas mirti", tai ką- po pusę ar kaip kitaip...3, :}

* Gertrūda Ninevė (2006-10-02 01:25)
Tikroviška ir gražiai surimuota tarsi dialogas. Bet liūdnos mintys...

0

87

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:54, leidžiasi 16:13, d. ilgumas 08.19
Priešpilnis
7 mėnulio diena

Šiandien 6°C / 7°C, lietus
Rytoj 2°C / 6°C, trumpalaikis lietus

19
KETVIRTADIENIS

Matilda Dainotas Rimgaudė Dainius
Tarptautinė tualetų diena pasveikink
Tarptautinė nerūkymo diena
Jauno vyno šventė
Pasaulinė filosofijos diena
Devynis kartus atmatuok, dešimtą pjauk.
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka- 323 / 47

0

88

q

0

89

Lapkritis 2015
Saulė teka 07:58, leidžiasi 16:10, ilgumas 08.12
Priešpilnis (pilnėja)
10 mėnulio diena

Šiandien 0°C / 2°C, debesuota
Rytoj -3°C / 1°C, debesuota

21
ŠEŠTADIENIS

Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Pasaulinė sveikinimosi diena
Pasaulinė televizijos diena
Dirbk - it amžinai gyventum, elkis - it rytoj mirtum
Skorpionas (10.23-11.22) - Ožka - 325 / 47

0

90

Lapkritis 2015
Saulė teka 08:00. leidžiasi 16:09, ilgumas 08.09
Priešpilnis (pilnėja)
11 mėnulio diena

Šiandien -1°C / 1°C, debesuota
Rytoj -1°C / -1°C, debesuota

22
SEKMADIENIS

Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Šv. Cecilija
Savi dūmai akių negraužia, tik svetimi
Skorpionas (10.23-11.22)- Ožka - 326 / 47

0

Вы здесь » Trys pelėdos » SCENARIJUS TRISPALVEI » Ruošiantis Lietuvos valstybės atkūrimo (2018, vasario 16 d) metinėms