2018 –ji (Naujametinis sveikinimas)
Štai ir prasidėjo 2018 – ji. Vilniuje daug saliutų ir girdžiu Kandžiaus palojimą. Toks tylus. Lyg manytų, kad miegu. Ne, Kandžiau, nemiegu. Tik akys užmerktos. Šitaip tave, kai tu kažkur iškeliavęs, įpratau regėti geriau. Tačiau taip gyventi irgi sau neleidžiu. Šie metai – Tavo metai. Todėl tikiuosi, kad jie bus sąžiningi, panašiai kaip ankstesnė tavo tarnyba savo šeimininkams. Taip jau atsitinka, kad dabar mudu pasikeičiame vietomis. Pagal išgalę stengsiuosi Šuns matams tarnauti atsimindamas tave. Taigi, au, au, Kandžiau. Prisimeni, stengeisi išmokti mano kalbą. Nelabai tikėjau, kad taip galėtų atsitikti, tačiau dabar, sutikęs tave po užmerktų akių vokais, tik taip ir pasikalbame. Taigi, dar kartą: au, au, Kandžiau, dabar yra proga ir man išmokti tavo kalbą. Ne, ne, tikrai ne girtas, Kandžiau. O šie mano žodžiai krenta į kalendorių, apie kurį neretai pamąstydavome, pasapnuodavome. Ir taip – būk darbštus, ačiū, kad grįžai...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
: Pelėda Sukurta: 2016-10-15 18:46:16 Ai, leisk pasijuokti. Seniai jau tai dariau. O iš tikrųjųju maniau, kad ir mane jau galima kišti į morgą. Bet va, skaitau ir net juokiuosi..
„Taip beldė, kad net mirusį pribeldė – jis ne miręs buvo, tik sąmonę praradęs, o morge šalta, tai ir atsigaivelėjo. Išgirdę saviškio balsą, žydai dar labiau ėmė belsti. Ir jis pats purto, žadina sargą:
– Išleisk, žiūrėk, aš gyvas...
– Tylėk, daktaras geriau žino, gyvas tu ar negyvas!“
Vėliau dar perskaitysiu vieną. O perskaitytas raštas geras ir nujaučiu, kad visumoje visas kūrinys bus ne tik geras, bet ir reikalingas.
Iki.
Vartotojas (-a): Pelėda Sukurta: 2016-10-15 20:36:16 „netikėk kai tau sakys kad manęs nebėra.“
Ir tai tiesa.. Ir šį dalyką ne visiems lemta svokti Nors tam ir Dievo nereikia.
Vartotojas (-a): Pelėda Sukurta: 2016-10-15 22:03:22 Nemanau, Dalija, kad čia reikalingas komentaras, vertinantis kaip gerai ar negerai parašei. Mano galva, svarbiausia čia, kad parašei tai, kas labai ir labai reikalinga. Visiems. Tačiau vietoje taško vis dėlto rašau citatą.
Kai tie nedaugelis išgyvenusių žydų ar jų palikuonys dabar prabyla apie holokausto žiaurumus, savo tautos negandas, nedaug pasigirsta atsiliepiančių balsų ir jie ne sykį būna tokie, kad priverčia suklusti ir vėl susimąstyti – tarsi suirzę, kad dar ir dar kartą grįžtama prie to paties (Ir kiekgi galima? Nejau nenusibodo? Buvo, kas buvo, tik kam kalbėti?). Nejau manome, kad žydams patinka, malonu apie tai kalbėti? Ne, jie tyli, kol gali, bet jiems nenumaldomai skauda ir prabyla jie tik kai nebeištveria. Prabyla šauksmu, kuriame, nenuostabu, kartais pasigirsta nuoskauda. Ne garbės jie pasigenda, o supratimo; vardan mūsų visų.
-------------------------------
03:49:55 Nuostabu, Pranai, kad atsirandi, kai esi reikalingiausias - su savo ramybe, išmintim, supratingumu. Kai norisi apsikasti rudeniniais lapais, šokti nuo tilto arba prisiekti:"Niekada, daugiau niekada niekada neberašysiu!"
2. Pelėda Siųsta: 2016-10-16 18:27:59
Na ir kaip, Dalija? Rudenio lapais neapsiklojai? Nuo tilto nenušokai? Gal net ir nepagalvoji, koks smagus dalykas šokti nuo tilto, kai upė gili ir moki plaukti. Tavo upė gili, tiltas irgi pagal upę, taip kad pavydžiu – turtinga esi. Žmogumi su šv. Stepono bažnyčia jame.
Na, o aš irgi dar neimlus plunksnai. Labai trukdo atmintis. O ji dabar man labai reikalinga, nes norėčiau bent kiek sutvarkyti jau parašytus dalykus. „Nauji raštai“ turėtų būti tik kaip cementas aniems, bet deja, deja... Tačiau kaip ten seksis-nesiseks, vistiek dar sugrįšiu rašyti. Bent taip įsitikinęs, nes į morgą niekas nenuvežė, o aš atsikėlęs iš negalės patalo ir nusiskutęs barzdą.
Manau, kad suprantu tave.
daliuteisk Siųsta: 2016-10-17 00:17:40
Nubudau pusėj nakties su keista mintim – kad tik dabar suprantu, kaip teisingai parašiau. Pirma parašiau, tik tada supratau, ką parašiusi. Tai kaip žmogiškumo testas. Žmonės akivaizdžiai pasidalino į priešingas kategorijas – tuos, kuriems skauda ir tuos, kurių tylėjimo motyvacijos nenurodė Rachelė, nes jai, o ir daugeliui jos amžininkų, dar buvo neįmanoma suvokti, kad ir po šitiekos metų bus kategorija tyličių medžių–žmonių, kurie, jei jie prabiltų, tai pasakytų – taip tiems žydams ir reikia! Ir žydšaudžiai turi savo motyvaciją, pasijunta esą pragaro dievais, turinčiais teisę teisti. idant neišsiduotų, jie ne tik tyli, bet nė neskaito mano rašliavos. Ir tai kūrėjai, poetai, savo eilėraštukuose kalbantys apie tauriausius žmonių jausmus - meilę, draugystę, ištikimybę, gamtos grožį. Matyt jiems atrodo, kad toks turi būti pasaulio santykis su jais, o jų - atvirkščiai.
Pelėda Siųsta: 2016-10-17 08:38:49
Tai va, daug todėl ir nerašysiu. Mąstai gerai. Vidurnaktis tave ne šiaip sau nubudino. Man irgi pasidarė liūdna pamačius, kai ir anieji, pradėję šaukti noriu dar, noriu dar, galiausiai nutilo, ištirpo tyloje. Bet aš juos girdžiu ir man liūdna, kad jie ir poetai, ir visokie Žodyje, o Žmoguje?
Bet ša! Baigiu.Geros darbymečio savaitės linkiu.
AŠ: Močiutė rengia kuprinę ir varo mane su balandėliais pas anūkus Baranauskus. Sakau– nerasiu jų, o ji man- tuomet už tvoros paliksi. Štai tokios tokelės, Povilai. Matyt, taip ir teks padaryti, nes Simo irgi nematau (pakartojau žinutę siųstą Povilui)
SIMAS: Labas, Dzieduli. Užsiėmęs šiandien. Neklausyk močiutės. 🙈
Gal pavyks kitą savaitgalį susimatyt, bet iki tol darbų iki kaklo.
Tai gal mes kartu su Povilu atvažiuosim, jei išpuls abiem patogiai.
Tai nepasiduok nesąmoningai močiutės tvarkai. 🙂
AŠ: Man tik reikia perduoti balandėlius. Irviskas. Apsisuku ir atgal. Antaip, ji pati grasinosi eisianti. Gal tiek. Paliksiu už tvoros. Taigi, manęs laukti nereikia. Iki.
SIMAS: Nu nenusišnekėk.
Kokie dar balandėliai...
AŠ: Virti balandėliai. Aš jau tris suvalgiau.
SIMAS:Kitą dieną užsuksim kartu su Povilu. Tikrai nedarykit nesąmonių ir jokių balandėlių – nei virtų, nei keptų nevežkit.
Tūkstantmetis Šimtmetis Metai
2 tūkstantmetis:
XIX amžius:
1810 1821 1827 1838 1849 1855 1866 1877 1883 1894
2 tūkstantmetis:
XX amžius:
1900 1906 1917 1923 1934 1945 1951 1962 1973 1979 1990
3 tūkstantmetis:
XXI amžius:
2001 2007 2018 2029 2035 2046 2057 2063 2074 2085 2091
3 tūkstantmetis:
XXII amžius: